Moncloa rectifica: Les terrasses podran obrir en la fase 1 amb un aforament del 50%

El Govern ha anunciat la rectificació este dissabte
Imatge de la terrassa d'un bar | ACN

El Govern ha rectificat i permetrà que les terrasses obrin en la fase 1 amb un aforament del 50% i no del 30%. D'esta manera ho han explicat fonts de la Moncloa este dissabte. La majoria de províncies arribaran a la fase 1 a partir de l'11 de maig, tot i que algunes illes de les Canàries i Balears ja estaran en esta fase des de dilluns. 

Per altra banda, els cotxes de fins a 9 places es podran omplir si els viatgers compartixen domicili. Si no, el límit serà de 2 persones per cada fila. Sempre caldrà utilitzar la mascareta. La Moncloa també autoritzarà obres xicotetes de rehabilitació en locals tancats i en cases buides. Els comerços minoristes de fins a 400 metres quadrats podran obrir amb cita prèvia amb preferència per als majors de 65 anys.

Reunions en casa d'un màxim de deu persones

A demés, el Govern permetrà reunions de fins a 10 persones en domicilis i en l'espai públic a partir de la fase 1, segons fonts de la Moncloa. Caldrà mantindre una distància de 2 metres entre els integrants de les trobades i, si no es pot, utilitzar mascareta.

D'altra banda, el Govern ha reiterat que negociarà amb cada comunitat autònoma el marc territorial amb què s'aplica el desconfinament. Tot i que la referència són les províncies, la Moncloa s'obri a reunir-se amb la Generalitat per a decidir, conjuntament, si la desescalada es fa per àrees de salut tal com reclama el Govern de Ximo Puig.

Fonts de la Moncloa han insistit que la unitat de referència per a la desescalada continua sent la província, però que es pot optar per una altra opció si complix els requisits i si es justifica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'error que molts cometen en el supermercat i augmenta el risc de contagi" "Urgent COVID-19: Espanya registra el número més baix de morts des del 1r estat d'alarma"