Mor de coronavirus Jorge, el germà de Lydia Lozano

Jorge ha estat lluitant contra el coronavirus un mes
Última hora: Mor de coronavirus Jorge, el germà de Lydia Lozano | Telecinco

Jorge Lozano, germà de la col·laboradora televisiva i periodista Lydia Lozano, ha mort per coronavirus. Així ho ha confirmat la Universitat Complutense de Madrid, a on exercia com a professor, a través de la seua pàgina web.

Feia un mes que Jorge lluitava contra el coronavirus, encara que la notícia no havia transcendit tot i la popularitat de Lydia Lozano i de viure sempre davant dels focus mediàtics, ja que la seua vida privada l'ha portat sempre en la més estricta intimitat.

El germà de Lydia Lozano feia uns quants dies que estava ingressat a l'hospital després de l'empitjorament del seu estat de salut, i com la mateixa Facultat de Ciències de la Informació ha confirmat, de la que Jordi era catedràtic de Periodisme, finalment no ha pogut superar-lo: «Ens ha deixat avui per covid-19 després de setmanes de lluita contra el virus. La terrible notícia recorre el nostre Centre i deixa un halo de profunda tristesa davant l'enorme pèrdua».

Lydia Lozano ha quedat destrossada per la notícia i és previsible que s'absente durant uns quants dies del seu lloc de treball, 'Sálvame', tot i que ahir a la nit mateix va estar al plató per a la primera emissió del documental sobre Rocío Carrasco.

A demés, la notícia enxampa la col·laboradora en un mal moment personal, ja que encara s'està recuperant de l'operació de cervicals a la que va ser sotmesa, el que fa que no hi haja recuperat tota la mobilitat al 100%. Ara se centrarà, probablement, en passar més temps amb els seus per assimilar la trista notícia de la mort del seu germà Jorge.

Jorge, una vida dedicada a la docència

Jorge Lozano, nascut a l'illa de La Palma l'any 1951, era catedràtic de Periodisme en la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid. La mateixa facultat en la que exercia la seua tasca li descriu com «un dels intel·lectuals més sòlids del panorama espanyol i segurament el semiòtic de referència al nostre país, estretament vinculat a Umberto Eco».

Entre la seua àmplia carrera professional destaca haver sigut director del Grup d'Estudis de Semiòtica de la Cultura, catedràtic de la Teoria de la Informació a la Universitat Complutense, exdirector de l'Acadèmia de Roma, secretari de redacció de la 'Revista Occidente', i, especialment, la seua tasca com a professor en un espai «on mostrar un coneixement sense estar sotmès als vaivens de l'estupidesa», tal com ell mateix va explicar en una entrevista.

«Jorge Lozano, catedràtic de Periodisme de la nostra Facultat, ens ha deixat hui per Covid-19 després de setmanes de lluita contra el virus. La terrible notícia recorre hui el nostre Centre i deixa un halo de profunda tristesa davant l'enorme pèrdua», ha escrit l'equip de la Complutense, que ha destacat que «Des de la Facultat, sentim profundament esta trista notícia, que el degà ha compartit amb tot el professorat, i mostrem tot el nostre suport als seus familiars i amics».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Compte als banys públics: per què no hauries d'usar els assecadors de mans" "Godella llança una campanya per a promocionar als autònoms i professionals"