Mor una xica de 22 anys amb càncer per no rebre tractament en Espanya: «Inhumà»

Després d'operar-la, van enviar-la a casa amb una recepta de paracetamol
Després d'operar-la, van enviar-la a casa amb una recepta de paracetamol | Pixabay

Lídia González, una xica de 22 anys de Burgos però resident en Pamplona, va començar a notar molèsties com marejos, nàusees i fins i tot pèrdua de la visió el passat mes de maig.

En vore que no es trobava bé, va acudir a urgències i, posteriorment, va ser derivada a l'Hospital Clínic de Valladolid. A la xica  li van diagnosticar un tumor cerebral i no li van poder aplicar cap tractament, ja que mai van arribar els resultats de la seua intervenció.

Lídia va quedar-se ingressada al Clínic de Valladolid i va passar deu dies en absoluta soledat. La van operar d'un tumor cerebral que li havia sigut localitzat a la banda esquerra del cervell. Després de l'operació, va ser enviada a casa i només li van receptar paracetamol, segons ha explicat la seua mare al mitjà 'El Norte de Castilla'.

Així, després de l'operació i estant ja en sa casa, l'Hospital Clínic de Valladolid va enviar a Lleó la biòpsia del tumor que li havien extirpat a la pacient. Estos resultats eren absolutament imprescindibles, ja que sense ells els doctors de Burgos no podien determinar un tractament per a la xica. Quan els resultats de l'analítica del tumor van arribar a Lleó, la xica de 22 anys ja havia mort.

La mare denúncia un tracte «inhumà»

«Ens van arribar a dir al Clínic que si ens pensàvem que les proves tardaven poc, que hi havia molt de treball amb el coronavirus», explica sa mare. I afegix que la neurocirurgiana de l'hospital va tenir un tracte «inhumà» amb ells.

«El dia 25 de juny vam tornar a consulta amb la neurocirurgiana que l'havia operat a Valladolid perquè la meua filla tenia molta tremolor a les mans, i sabia caminar i se li oblidaven molt les coses», explica sa mare. «La doctora només va preguntar que quan teníem cita amb l'oncòleg, que li ho explicàrem a ell», manifesta al mitjà citat.

A conseqüència de la malaltia, Lídia va començar a quedar-se sense poder parlar, va patir pèrdues de memòria i la seua mobilitat també es va vore afectada. Va ser el passat 12 de juliol quan Lídia va morir «abandonada i sense cap tractament», com ha apuntat la seua mare a 'El Norte de Castilla'.

Desgraciadament no és el primer cas que es dóna en Espanya de pacients no han pogut ser atesos com caldria a causa de la congestió sanitària que es viu al nostre país per la pandèmia del coronavirus, encara que, desgraciadament, concentra totes les atencions.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Salvador Illa aclarix d'una volta per totes si ens tornaran a confinar" "Mor un infermer d'un hospital valencià per Covid-19 després d'estar 40 dies en l'UCI"