El MuVIM reobri les seues portes amb una exposici贸 sobre els 50 anys de traject貌ria de Francis Montesinos

L'exposici贸 s'ha inaugurat este dijous i es podr脿 visitar fins al mes de desembre
M茅s de 300 peces seleccionades despr茅s de dos anys d'un proc茅s creatiu obert que s'endinsa a la muntanya russa de Montesinos | Diputaci贸 de Val猫ncia

El MuVIM de Val猫ncia obri les seues portes a la moda amb un viatge pels 50 anys de traject貌ria de Francis Montesinos. El museu de la Diputaci贸 recupera la normalitat amb la mostra 鈥50 aniversari: Val猫ncia, seda i foc鈥, que projecta la dilatada i excitant carrera del visionari i innovador artista valenci脿, una de les figures m茅s determinants en el panorama de la moda espanyola.

La Sala Alfons Roig rep el nou m贸n amb esta 芦festa dels colors, la temptaci贸 del tacte i l'enlluernament de la bellesa禄, tal com el poeta Paco Brines descriu l'obra del dissenyador valenci脿. 芦M茅s de 300 peces seleccionades despr茅s de dos anys d'un proc茅s creatiu obert que s'endinsa a la muntanya russa de Montesinos禄, segons explica el comissari de l'exposici贸, Jos茅 Vicente Plaza.

La mostra, que podr脿 visitar-se fins a desembre seguint el protocol de seguretat anticoronavirus, est脿 estructurada en quatre 脿mbits, des de la reconstrucci贸 de l'artista urb脿 a peu de carrer fins a les fites de l'univers del dissenyador, passant per la creaci贸 de la marca i una gran passarel路la en la que no falten eixos estampats tan exclusius en els que Val猫ncia est脿 sempre present.

No faltar脿 tampoc la sorpresa final en un trajecte expositiu que reconstruix la primera botiga de Montesinos, els colorits aires de llibertat en una Espanya en blanc i negre, l'eclecticisme d'un transgressor amb tend猫ncies hippies o de la 'Moguda' que s'entregava amb id猫ntica il路lusi贸 en apassionats treballs per a les Falles o el tap铆s de la Verge.

En resum, 芦un art que naix i mor entre seda i foc, com ho fa la seua terra禄. Un muntatge amb el que el MuVIM s'avan莽a a altres espais expositius i que concedix especial valor al seu vessant did脿ctic, ja que durant setembre i octubre estan previstes visites escolars en les que les noves generacions podran aprendre la professi贸 de Montesinos.

El xiquet del Carmen

Francis Montesinos va n脿ixer en el valenci脿 carrer Cavallers, envoltat de costureres, brodadores, restauradors i modistes, un entorn que, al costat de la botiga de manualitats de sa mare, va convertir la moda en el motor de la seua vida. Per aix貌 va comen莽ar a marcar la difer猫ncia a trav茅s dels seus dissenys en la botiga-taller de la pla莽a de Sant Jaume de Val猫ncia.

Va ser el punt d'eixida d'una excitant carrera que va passar per la Barcelona industrial, el Madrid del Palau de Cristall, i el salt internacional per a triomfar en Londres, Par铆s, Berl铆n, la Xina o Cuba.

芦Agra茂sc a la Diputaci贸 i el MuVIM que hagen obert les seues portes a la cultura de la moda, com van fer abans grans museus com el Metropolit脿 i el Louvre, a les portes de qu猫 Val猫ncia siga capital del disseny禄, ha assenyalat Montesinos. A dem茅s, ha volgut mencionar algunes localitats valencianes que han tingut especial import脿ncia en la seua traject貌ria com Ll铆ria o Algemes铆, a on en 2019 van ser rehabilitats alguns dels seus dissenys. 


Aposta per la itiner脿ncia

El cap d'exposicions del MuVIM, Amador Gri帽贸, ha incidit en la 芦complexitat del muntatge de la primera exposici贸 espec铆fica sobre moda que acull un museu d'estes caracter铆stiques en els 煤ltims anys禄, i ha celebrat el resultat d'una mostra que es basa en 芦l'acumulaci贸 de la mem貌ria i els fragments de la vida de Francis Montesinos禄.

Un producte muse铆stic amb l'objectiu de 芦fer el salt a espais com el Museu del Vestit de Madrid o el de la Indument脿ria de Barcelona, i per qu猫 no a Marr脿queix o Par铆s禄.

Per part seua, la diputada del MuVIM, Gl貌ria Tello, ha considerat que despr茅s del par猫ntesi de les obres de climatitzaci贸 i especialment el tancament a causa de la pand猫mia, 芦l'espera ha valgut la pena per a acollir
esta gran exposici贸 d'un dels nostres artistes m茅s emblem脿tics禄.


La diputada provincial s'ha mostrat satisfeta de qu猫 el museu de la Diputaci贸 puga acollir 芦esta fant脿stica selecci贸 de peces intergeneracionals que demostren el sentiment de pertinen莽a que ha conseguit Montesinos amb este segell tan mediterrani禄.

L'exposici贸 鈥50 aniversari: Val猫ncia, seda i foc鈥 ha sigut inaugurada este dijous amb la pres猫ncia del president de la Diputaci贸, Toni Gaspar, la diputada del MuVIM, Gl貌ria Tello, i el protagonista de l'esdeveniment, Francis Montesinos, que en octubre del passat any rebia l'Alta Distinci贸 de la Generalitat Valenciana.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Multes per als patinets que circulen a m茅s de 25 quil貌metres per hora en Alacant" "Estos s贸n els protocols per al nou curs universitari en el territori valenci脿"