Naix la primera agència espanyola d'auxiliars de vol amb síndrome de Down en València

La iniciativa és de Rosa Martínez, a qui no li pareixia «just» que el seu fill Álvaro, per tindre síndrome de Down, no poguera dedicar-se al que ell volguera
És la primera de tota Espanya | EFE

Rosa Martínez porta anys dedicant-se al món dels congressos i actes en general, és mare de quatre fills, un d'ells amb síndrome de Down, i va decidir muntar la primera agència d'auxiliars de vol per a jóvens amb esta anomalia genètica quan el seu fill va anunciar que volia treballar d'això, igual que ho feia la seua germana major.

D'eixa forma va nàixer en València Integrazafat@s, una agència inclusiva, ja que, segons explica en declaracions a Efe Rosa Martínez, a ella no li pareixia «just» que el seu fill Álvaro, per tindre síndrome de Down, no poguera dedicar-se al que ell volguera.

Martínez indica que no existix en Espanya cap agència pareguda i destaca que molta gent es «sorprén» que no hi haja auxiliars de vol amb síndrome de Down, quan sí que treballen en altres sectors.

És la primera de tota Espanya

María Palanca, Andrés Sánchez, Lidia Díaz i Elena Andrés són també jóvens amb síndrome de Down que al costat d'Álvaro estan formant-se per a estrenar-se com auxiliars de vol quan la pandèmia permeta més actes presencials i d'eixa forma poder dedicar-se una la professió que els apassiona.

«Es crearan actes amb ànima, donarem a conéixer una realitat i els assistents viuran una experiència nova», compta Rosa Martínez, qui està segura que «el somriure i l'amabilitat que tenen sempre esta gent» seran la seua millor carta de presentació i «aportaran moltíssim» a cada acte en el que participen.

Tots ells tenen ganes de començar a treballar i compten amb el seu «somriure» com l'arma més poderosa per a exercir amb èxit la nova faena i brillar en el món dels auxiliars de vol.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Obert el termini per a presentar-se al concurs 'Coneix Godella'" "Xirivella incrementa la seua despesa per a la neteja i recollida de residus"