Queden encara 147 dies: Que milions de treballadors hi han rebut de Moncloa

La patronal, els sindicats i el govern central han coincidit en la necessitat de perllongar la vigència del mecanisme

El govern espanyol ha plantejat a la patronal i als sindicats prorrogar els Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre, quatre mesos més que deixaran la campanya d’estiu coberta, amb unes condicions semblants a les actuals, segons han informat fonts del diàleg social a l'ACN.
Els sindicats donen per bona la data, mentre, que des de la patronal CEOE no han volgut pronunciar-se sobre una negociació que comença ara.


Així ho ha comunicat l'executiu de Pedro Sánchez en la primera reunió de la Comissió Tripartita  celebrada este dijous per pactar l'allargament del sistema de protecció d'ocupació més enllà del 31 de maig. La patronal, els sindicats i el govern espanyol han coincidit en la necessitat de perllongar la vigència del mecanisme que ha permés suspendre temporalment la feina de gairebé 3,5 milions de persones a l'Estat durant la crisi de la covid-19.

Durant els pròxims dies els representants sindicals i patronals estudiaran la proposta governamental i la comissió es tornarà a reunir la setmana que ve. A la sortida de la reunió, la secretària confederal d'Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente, ha assegurat que la trobada ha sigut «una presa de contacte» i que«la notícia més important és que els ERTO es mantindran». «Hi haurà nou acord fins al 30 de setembre i l'aposta per mantenir l'eina mentre duren les dificultats econòmiques que ha provocat la pandèmia continuen vigents», ha afegit.

Atur a la Comunitat Valenciana 

Encara més o menys estable, en termes de xifres globals, però La Comunitat Valenciana, segons les dades oficials d'este últim mes, ha sumat 389 persones inscrites a l'atur. Una subtil tendència a l'alça, 1 va incrementar del 0,09, que contrasta amb les baixades en 14 comunitats de l'Estat Espanyol que marquen esta lleugera tendència a la recuperació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els canvis en la factura de la llum que t'afectaran directament" "El sou que li quedarà a Pablo Iglesias després d'abandonar la política"