Nova sectorització de la xarxa de distribució d'aigua que eliminarà les fugues a Alzira

Açò ha suposat l'estudi de 190 km de xarxa
S'han hagut d'estudiar un 190 km | Ajuntament d'Alzira
 

La sectorització de la xarxa de distribució d'aigua potable a Alzira ha passat per diferents fases per tal de complir amb l'objectiu marcat. Respecte als resultats d'esta sectorització, cal recordar que es va iniciar amb un rendiment de la xarxa del 62% a principis de l'any 2018, i encara que l'objectiu era aconseguir augmentar aquesta xifra fins valors d'envoltant del 70% en uns dos anys, s'ha aconseguit dins d'aquest exercici de 2018, destacant que en aquests moments el rendiment de la xarxa és del 71,3%, estalviant un volum d'aigua superior als 450.000 m3 anuals. També hem de destacar que en 2017 i 2018 vam augmentar la xifra de sectors fins a 15, i gràcies a aquests treballs s'ha millorat el rendiment de la xarxa en un 9,2%.

L'execució del projecte de sectorització, per part de la Regidoria de Gestió Urbanística i l'empresa adjudicatària, Aguas de Valencia, ha suposat estudiar en profunditat els més de 190 km de xarxa i dissenyar la divisió de tot l'abatiment en sectors, mitjançant la instal·lació de noves vàlvules de tall o el tancament d'existents, a més de la col·locació de comptadors generals en cadascun dels sectors, per a poder conèixer en cada moment el cabal i pressió que entra als sectors i analitzar si existixen perdudes d'aigua, o assabentar-se de seguida en el cas que apareguen.

En 2017 es va realitzar una altra actuació a la xarxa que permetia finalitzar totalment la sectorització de l'abastiment d'Alzira, i es va decidir executar-lo en dos fases. Segons ha declarat Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística: «Esta sectorització és una ferramenta bàsica per a poder gestionar les perdudes d'aigua que són inherents a qualsevol sistema hidràulic i al mateix temps disminuir-les i una vegada finalitzat el 100% del projecte de sectorització de la xarxa d'aigua potable, Alzira disposarà de 30 sectors operatius, i permetrà una gestió més eficient de les perdudes d'aigua, ja que es podrà identificar la xarxa que presente més fuites i actuar més ràpidament en la seua localització. Esta és un dels objectius que ens proposarem des de l'inici de la nostra legislatura, que Alzira disposara d'una xarxa renovada i l'aigua amb menys nitrats de la història, i ho hem aconseguit».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una cabina de telèfon sonarà per a donar treball a majors de 55 anys en València" "L'hamburgueseria preferida d'Obama arriba a València i oferix 35 llocs de treball"