Les noves mesures de la Generalitat per a fer front a la crisi del coronavirus

Entre les mesures destaca que els ambulatoris obriran per les vesprades
Els ambulatoris valencians obriran per les vesprades | ACN

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dilluns quatre mesures per a fer front a la crisi del coronavirus: la pròrroga de sis mesos dels contractes, més consultes obertes per la vesprada, una paga addicional i la creació de nou Servici Valencià de Salut i nomenament d'una Comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària.

Puig, en el seu discurs en les Política General, ha recordat que ja va demanar perdó en esta tribuna per «no haver pogut equipar millor als professionals sanitaris a l'inici de la pandèmia» ha volgut este dilluns estendre les disculpes a tots els ciutadans que ara mateix no estan rebent l'atenció que mereixen pel nivell de pressió assistencial.

Les noves mesures

El president ha anunciat la pròrroga de sis mesos en tots els contractes fets durant la pandèmia per a reforçar les plantilles sanitàries i més consultes obertes a les vesprades en els centres de salut gràcies a un programa en atenció primària.

A demés, abans que acabe l'any, una paga addicional a tot el personal sanitari i sociosanitaris de les residències públiques que estan lluitant contra la pandèmia per a reconéixer-los el «sobreesforç».

Finalment, una reforma de l'arquitectura institucional de la sanitat valenciana amb la creació del nou Servici Valencià de Salut, un organisme públic i amb autonomia, que s'encarregarà de dirigir la prestació de l'assistència sanitària, distribuir els recursos econòmics garantizant l'ús eficient, coordinar els recursos humans i apostar per la docència i la investigació.

De la mateixa manera, es nomenarà esta setmana una Comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària per a promoure els canvis que requerix la xarxa de salut.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Experts demanen més inspectors per a protegir als ancians en les residències" "Interessant: Revisions gratuïtes de cotxes de la mà de MAPFRE en València"