L'oci nocturn crea una aplicació gratuïta per a entrar en locals amb el test d'antígens

La iniciativa es presenta este dilluns en València
L'aplicació serà gratuïta | Pixabay

Representants del sector de l'oci nocturn presenten este dilluns una aplicació mòbil gratuïta per la que , a través d'un codi QR, es pot fer un test d'antígens en un centre mèdic i, amb un resultat negatiu, validar l'entrada en recintes.

La patronal espanyola de l'oci nocturn SPAIN NIGHTLIFE ha subscrit un acord amb l'empresa que ha creat l'aplicació Liberty Pass, que presentarà pròximament a les Administracions, ja que pretén ser una eina de col·laboració que enfortisca els diferents protocols de seguretat en els sectors més afectats per la crisi del Covid-19, segons han informat a EFE fonts del Congrés Internacional d'Oci Nocturn que se celebra en València.

Amb esta eina tecnològica, l'objectiu és recolzar les intervencions de salut pública amb la detecció de la població contagiada, limitant el seu accés en recintes amb participants testats a través de l'aplicació gratuïta.

Com usar-la

Per a usar-la, una volta registrat l'usuari en l'aplicació, rep un codi QR personal i intransferible amb el que es pot fer un test d'antígens o PCR o validació de vacuna en un centre mèdic o un punt col·laborador. Si el resultat és negatiu, el QR personal queda validat per a 72 hores o el temps prescrit per la vacuna.

L'aplicació permet l'accés a tots els actes i activitats col·laboradores de la Liberty Pass, que aporta un registre d'assistents que permetria l'activació dels protocols sanitaris corresponents a cada moment i facilitaria les faenes de rastreig en cas de ser necessari, segons les fonts.

A demés, esta aplicació es pot usar per a qualsevol classe d'activitat i sector. Segons el secretari general de NIGHTLIFE International, Joaquim Boadas, té un avantatge afegit en promoure que els jóvens es facen la prova del coronavirus o es posen la vacuna.

L'aplicació es presenta este dilluns en el marc del Congrés Internacional d'Oci Nocturn que se celebra en format virtual en el local Marina Beach Club València, en la seua setena edició, amb el suport de la patronal SPAIN NIGHTLIFE i de Turisme, Visit València, la Federació d'Hostaleria i Conhostur, segons l'organització.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig: «Ens juguem una part fonamental dels primers mesos de 2021»" "URGENT: El número de classes confinades en la 12a setmana del curs escolar valencià"