L'Ajuntament d'Oliva celebra el Dia Mundial de l鈥橝gricultura 2020

S'ha posat en marxa una campanya de promoci贸 i conscienciaci贸
Es traslladaran la setmana que ve a la platja | Ajuntament d'Oliva

Este dimecres s'ha celebrat el Dia Mundial de l鈥橝gricultura. Per tal de commemorar-ho,  l鈥橝juntament d鈥橭liva, en la comarca de la Safor (Val猫ncia), ha posat en marxa una campanya de promoci贸 i conscienciaci贸 que s鈥檋a presentat davant del Mercat Municipal de la ciutat, a on han
assistit l鈥檃lcalde, David Gonz谩lez, el regidor d鈥橝gricultura, Miquel Dom茅nech, la regidora de Comer莽, Mercats i Consum, Yolanda Balaguer i el regidor de Comunicaci贸, Josep Escriv脿.

Per a celebrar este dia, amb tota la ciutadania, s鈥檋an instal路lat en el Passeig de Llu铆s Vives diferents escultures de fruites i verdures gegants, cedides per Mercaval猫ncia, que decoraran el passeig els pr貌xims dies, quedant integrades en el Mercat del Divendres i qu猫 es traslladaran la setmana que ve a la platja, en l鈥檃vinguda del Mediterrani i en la pla莽a d鈥橢uropa.

El regidor d鈥橝gricultura ha llegit un manifest en el que ha volgut fer refer猫ncia al futur de l鈥檃gricultura, ja que 茅s crucial per a la nostra economia i dep茅n en gran mesura de l鈥檃daptaci贸 als nous reptes del canvi clim脿tic, d鈥檜na regulaci贸 justa i equilibrada, i de la conscienciaci贸 dels consumidors. Tamb茅 s鈥檋a recalcat el fet  de qu猫 Oliva disposa d鈥檜na gran extensi贸 de terme rural que s鈥檈nfronta als reptes globals, majorit脿riament al canvi clim脿tic i regulacions de mercat, per貌 tamb茅 a reptes propis derivats de la idiosincr脿sia, climatologia i orografia del nostre municipi.

Un impuls per a l'agricultura

芦Hem d鈥檈star preparats per a afrontar els reptes de la reducci贸 de l鈥檈mpremta de carboni, hem de conseguir ser competitius als mercats globalitzats, hem de proveir als nostres agricultors de formaci贸 i noves ferramentes per a desenvolupar la seua labor, per貌 tamb茅 hem de persuadir als consumidors locals de qu猫 la qualitat i garanties dels productes que elaborem en les nostres terres, en tots els aspectes, s贸n incomparables a la dels productes importats禄, ha assenyalat  Miquel Dom茅nech en el manifest. 芦Alg煤 s鈥檌magina una panor脿mica d鈥橭liva sense el mant verd que envolta la nostra ciutat? Els camps de tarongers s贸n part d鈥橭liva禄.

David Gonz谩lez, alcalde d鈥橭liva, ha declarat que 芦esta iniciativa per a nosaltres 茅s molt important perqu猫 pretenem que siga el punt de partida perqu猫 l鈥檃gricultura a la nostra ciutat no nom茅s continue viva, sin贸 que a m茅s, prenga un nou impuls禄.

芦El comer莽 de proximitat 茅s el que hem de preservar i 茅s el que ens ajudar脿 en la nostra economia local i per aix貌 sempre donarem suport a totes estes iniciatives. Encara que ens hem vist un poc coartats per la crisi sanit脿ria que vivim, continuem treballant en idees que farem, com ara el mercat de la terra, cistelles de temporada, o receptes al Mercat Municipal, tot amb productes de proximitat que es podran adquirir en el mateix mercat per tal de viure l鈥檃ventura de comprar, cuinar i consumir tot en el comer莽 local禄, ha assenyalat Yolanda Balaguer, regidora de Comer莽, Mercats i Consum.

L'agricultura ha decaigut en els 煤ltims anys

A dem茅s, Miquel Dom茅nech ha volgut afegir que 芦la finalitat d鈥檈sta campanya 茅s promocionar i visibilitzar el producte del camp, de la terra, el que 茅s nostre, el valenci脿. I per la meua part, ajudar als agricultors i a l鈥檃gricultura amb tot el que estiga al meu abast禄.

脕ngel P茅rez Salort, un xic agricultor d鈥橭liva, ha volgut assistir a esta jornada i ens ha contat que 芦durant estos anys, s鈥檋a observat com l鈥檃gricultura ha decaigut molt, com s鈥檃bandonaven camps dia a dia. Per貌, durant este any, hem vist com la gent s鈥檋a animat i ha anat replantant i desbrossant camps, i este 茅s l鈥檕bjectiu, conseguir que el terme d鈥橭liva estiga verd i b茅, no abandonat禄.

Per la seua part, Josep Escriv脿, regidor de Comunicaci贸 ha concl貌s dient que 芦l鈥檃gricultura 茅s part d鈥橭liva, part de la nostra cultura. Un dels patrimonis hist貌rics d鈥橭liva m茅s importants es crea a ra贸 de l鈥檃gricultura del moment: la canya de sucre. 脡s part de la nostra identitat, de la nostra imatge. L鈥檃gricultura va molt m茅s enll脿 de la part mercantil i productora. Esta campanya l鈥檋em configurada tenint en compte totes les pates que conformen l鈥檃gricultura. 脷ltimament totes les campanyes s贸n virtuals. En este cas hem volgut traure de la virtualitzaci贸 al carrer estes fruites gegants per a que la gent que passeja per Oliva puga topar amb elles禄.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Jornades per al foment de la transpar猫ncia de la Diputaci贸 de Castell贸" "El sanitari espanyol que va rebre la vacuna del coronavirus aclarix tota la veritat"