L’OMS no descarta que el coronavirus es puga transmetre per l'aire

Afirmen que hi ha evidències, però que no són definitives, i que estan estudiant altres mitjans de transmissió
L’OMS no descarta que el coronavirus es puga transmetre per l'aire | ACN

«Som conscients de què cada volta hi ha més evidències». Amb estes paraules responia este dimarts la responsable tècnica del control de la infecció de l'OMS, Benedetta Allegranzi, en referència a la carta publicada per més de 200 científics que afirmaven que el coronavirus també es pot transmetre per l'aire.

Hi ha evidències, però no definitives

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assenyalat que la possibilitat de què el virus es transmeta per via aèria no està descartada pels seus experts, encara que ha subratllat que per ara manté les mesures de prevenció ja recomanades.

«Sobre la possible ruta de transmissió aèria hi ha noves evidències però no definitives, i esta possibilitat es veu especialment en condicions molt específiques, com en llocs amb molta gent i poc ventilades», ha explicat Allegranzi, de la Unitat Global de Prevenció d'Infeccions de l'OMS.

Allegranzi ha respost d'esta forma a la carta publicada el dilluns en el diari 'The New York Times' per 239 científics, en la que demanaven a l'OMS prendre's més seriament la hipòtesi sobre una transmissió aèria del coronavirus, i subratllaven que els estàndards de distància social enfront del coronavirus eren insuficients.

L'experta ha afegit que l'OMS continua recomanant evitar reunions en llocs tancats o participar en actes amb un gran nombre de gent, a demés del manteniment d'adequades condicions de ventilació, el distanciament social i l'ús de mascaretes quan este últim siga difícil.

Estudien altres mitjans de transmissió

La cap del Departament de Malalties Emergents de l'OMS, María Van Kerkhove, ha assegurat que molts dels signants de la carta del 'The New York Times' són experts amb els que ja està col·laborant l'organisme, amb seu en Ginebra, des de fa alguns mesos.

«Mantenim relació amb este grup de científics des d'abril, a través de diferents xarxes, i donem la benvinguda a la col·laboració amb científics de tot el món», ha assegurat. A demés, ha afegit que molts dels signants són enginyers, amb una aportació que pot ser molt important especialment en l'adopció de mesures de ventilació de recintes.

Encara que l'OMS considera que el principal mitjà de transmissió del coronavirus  és a través de xicotetes gotes, explusades pels malalts, per exemple en tossir o en esternudar, Van Kerkhove ha aclarit que es continuen estudiant altres mitjans de transmissió, incloent d'animals al ser humà i de mares a fills en l'embaràs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora coronavirus: Una nueva muerte registrada en el territorio valenciano" "Última hora: Els contagis per coronavirus pugen en Espanya"