El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguen el matrimoni entre parelles homosexuals

Ho ha dit en un documental
Francesc s'ha mostrat públicament a favor de les unions civils per a parelles homosexuals | Grupo Renault

El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguen el matrimoni entre parelles homosexuals. Ho ha dit en el documental 'Francesco', dirigit pel rus Evgeny Afineevsky i que s'ha estrenat este dimecres en el Festival de Cinema de Roma. Durant el transcurs de l'entrevista, el pontífex reflexiona sobre esta classe d'unions i diu el següent: «El que hem de fer és una llei de convivència civil. Tenen dret a estar coberts legalment», exposa el Papa Francesc: «Jo vaig defensar això».

Tal com recull La Razón, el Papa no es referix en cap moment a estos enllaços com «matrimoni». Tot i això, l'any 2010 l'arquebisbe de Buenos Aires es va posicionar en contra de la legalització del «matrimoni» homosexual. D'altra banda, fa una crida amb l'objectiu de què l'església acompanye al col·lectiu LGTBI+: «Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família a ningú, ni fer la vida impossible per això».  

A banda del Papa Francesc, el documental recull el testimoni d'una parella homosexual d'italians que es van animar a portar els seus xiquets a la parròquia després de parlar amb el pontífex.

 

Primera volta que el Vaticà es mostra a favor

En este sentit, fa poc menys d'un any la Santa Seu defensava que «no existix cap classe d'obertura a les unions entre persones del mateix sexe». El secretari de la Congregació per la Doctrina de la Fe, Giacomo Morandi, va aclarir la postura del Vaticà sobre les unions entre persones del mateix sexe després de la publicació de l'últim estudi de la Pontifícia Comissió Bíblica preguntant-se: «Qui és l'home?».

Segons indica el citat mitjà, Morandi va indicar que «la institució del matrimoni, constituïda per la relació estable entre marit i muller, es presenta constantment com evident i normativa en tota la tradició bíblica. No hi ha exemples 'd'unió' legalment reconeguda entre persones del mateix sexe». D'esta forma, esta és la primera volta que el Vaticà es mostra a favor dels matrimonis homosexuals.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Godella organitza un taller sobre l'ús de noves tecnologies per a trobar feina" "Última hora: Els anuncis de Joan Ribó durant el debat de l'estat de València"