Els pares només podran agarrar la baixa si el seu fill dona positiu en coronavirus

Si el menor ha d'estar en sa casa fent quarantena, els pares tindran dret a reducció de jornada
María Jesús Montero anuncia els drets dels pares de xiquets contagiats per Covid-19 | GTRES

Este dimarts, 1 de setembre, la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha explicat tots els dubtes que existixen sobre els permisos laborals que tindran els pares dels xiquets que s'infecten per coronavirus o es vegen obligats a estar en quarantena.

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', Montero ha aclarit que si un xiquet dóna positiu pel Covid-19 els seus pares tindran dret a una baixa laboral, que tindrà criteri mèdic i serà declarat com a baixa per incapacitat temporal. Este permís cobrix entre el 60% i el 75% del jornal dels treballadors. A demés, també podran percebre-ho els treballadors autònoms, encara que la seua retribució varia en funció dels casos.

Ara bé, si el menor ha de guardar quarantena preventiva en sa casa després de contagiar-se per un company de la seua classe, l'única solució que tenen els pares per part del Govern és acollir-se al pla 'Em Cuida' que permet la flexibilitat de la jornada laboral, fins i tot amb una reducció del 100%, encara que també implica una reducció salarial proporcional.

No obstant això, els autònoms no podran acollir-se a este pla, que va ser creat per a la negociació entre el treballador i l'empresa que, en un primer moment, anava a acabar el 22 de setembre, però a causa del creixement de la pandèmia, l'Executiu ha decidit allargar este pla d'ajuda uns mesos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desinfecten les escoletes d'Oliva per a l'inici de curs" "L'Euromilions d'este dimarts deixa premi en el territori valencià"