Els passos a seguir per donar-se de baixa en l'INE i no rebre propaganda electoral

La llei electoral permet als espanyols denegar la propaganda política de les campanyes dels partits
La llei electoral permet denegar la propaganda electoral per correu | Cedida

 

Després dels intents infructuosos per a desbloquejar la situació política espanyola i formar govern, el pròxim 10 de novembre se celebraran eleccions generals per quarta vegada en quatre anys. Com sempre, l'arribada del procés electoral comporta alhora la campanya (enguany només durarà 8 dies), que ompli les bústies amb cartes, papers i propaganda. Ara bé: ¿és possible evitar l'asfíxia preelectoral? La resposta és sí! València Diari t'indica els passos a seguir per a evitar la propaganda política per correu.

Abans, és important mencionar que, evidentment, la propaganda present en els carrers, internet i els mitjans no es pot evitar i, consegüentment, l'únic que es pot fer és fer les cases inexpugnables.

La guia

El tràmit per fer-ho és ràpid i senzill. En primer lloc, cal conseguir el certificat digital que demana l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que acredita la identificació. Es pot obtindre en el lloc web del ministeri de Política Territorial i Funció Pública o bé en el mateix portal oficial del Govern espanyol. Una volta es clique una de les opcions, només cal seguir les instruccions i, posteriorment, accedir ací, a on a la dreta de la pantalla hi ha les dos formes d'accés; depenent de què s'haja triat sol·licitar anteriorment, caldrà seleccionar-ne una o l'altra.

Posteriorment, l'últim pas que s'ha de fer és enviar la sol·licitud d'exclusió de les còpies dels partits polítics.

El 7 d'octubre com a data límit

És crucial saber que hi ha una data límit per a fer el tràmit. L'últim dia per fer-ho serà el 7 d'octubre, tenint en compte que només s'atenen les sol·licituds emeses abans dels tretze dies posteriors a la convocatòria electoral, que tindrà lloc el pròxim 24 de setembre. Igualment, a pesar de poder emetre la petició, és probable que no es reba fins a partir del dia 24

De totes maneres, i per als que més s'han afanyat en fer el tràmit, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja ha registrat 112.000 peticions de persones que no volen rebre propaganda en estes eleccions, les últimes que afrontarà Espanya en este llarg cicle electoral dels últims anys.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"📩 Canvis obligats en les eleccions del 10-N" "👏🔬 L'Important descobriment espanyol que podria salvar moltes vides"