Payasospital porta «somriures en línia» a les xiquetes i els xiquets hospitalitzats

La iniciativa comença este dijous
'Payasospital' | Payasospital.es

 

Els «doctors del riure» de 'Payasospital' portaran la seua alegria des de casa als xicotets pacients ingressats en els hospitals del territori valencià a través de xicotetes actuacions gravades en vídeo i penjades en internet, intervencions en directe per les xarxes socials als xiquets oncològics.

 

El confinament per a frenar el coronavirus ha obligat a 16 artistes professionals de l'ONG a suspendre les seues intervencions diàries en huit hospitals d'Alacant, Castelló i València. Això suposa que en un mes deixaran de fer 68 jornades d'intervenció i, en conseqüència, més de 2.300 atencions personalitzades menys als xicotets pacients.

 

Per ara, els seus pallassos no poden estar físicament en els hospitals amb els xiquets i els seus familiars, volen estar virtualment a través de les pantalles de mòbils, tauletes i portàtils dels pacients i acompanyants o en les televisions de les habitacions d'aquells hospitals a on siga possible.

 

Penjen els vídeos en el seu canal dee Youtube

Des d'esta setmana, 'Payasospital' publica els vídeos fets exclusivament per als xicotets ingressats, de dilluns a divendres pel matí i per la vesprada, en el seu canal de Youtube. Són vídeos curts per a nounats i bebés, menors en edat escolar i adolescents, a demés d'altres especials per a familiars, acompanyants i personal sanitari.

 

A demés de compartir estos vídeos, 'Payasospital' fa actuacions en directe per les xarxes socials i, en coordinació amb el personal sanitari, telefonades personalitzades per als menors ingressats en oncologia i els seus familiars.

 

Amb esta presència virtual, l'ONG espera continuar portant alegria als hospitals a pesar de les circumstàncies. «Quan puguem reprendre les intervencions presencials de cada dia ho farem, i per a això esperem continuar comptant amb el suport i la col·laboració de la societat, ja que la cancel·lació d'actes i activitats solidàries previstes està afectant el nostre finançament», manifesta el director artístic, Sergio Claramunt.

 

Fins llavors, 'Payasospital' comença este dijous, 26 de març, a penjar els vídeos amb les actuacions del seu equip sanitari de nas roig, en la llista del seu canal de Youtube 'Somriures des de casa'. En una segona fase arribaran les transmissions en directe setmanals i el contacte per telefonades.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!