El govern de Pedro Sánchez pren una decisió amb Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències s'ha convertit en el focus polèmic per uns comentaris «sexistes»
El govern espanyol finalment ha pres una decisió definitiva amb Fernando Simón | Europa Press

El govern hauria decidit controlar Fernando Simón després de la seua última polèmica, la que va sorgir arran d'un comentari seu sobre 'infermeres infeccioses'. Segons publica 'El Confidencial', Moncloa hauria decidit estar més pendent de les aparicions informals de Simón per a evitar problemes d'aquest tipus.

Fins ara, i des de fa un temps, després d'anar-se allunyant una mica del focus mediàtic, des de Presidència havien deixat que l'equip de Simón decidirà sobre les seues compareixences públiques però no oficials ni directament relacionades amb la pandèmia del coronavirus. Així, Simón es presentava pel seu compte en entrevistes i altres aparicions.

No obstant això, després de les últimes polèmiques, el govern hauria decidit limitar  la llibertat de Fernando Simón en referència a les seues aparicions públiques. Ara, segons pareix, la Presidència decidirà també sobre les seues intervencions en espais més informals, com podrien ser entrevistes o aparicions en televisió o altres mitjans de comunicació.

Fernando Simón, un personatge mediàtic

Tot això s'estaria plantejant després que Fernando Simón s'hi haja convertit en un personatge d'allò més mediàtic en Espanya en els últims mesos. A l'inici de la pandèmia ja va començar a fer-se famós amb les seues aparicions diàries en les rodes de premsa per a informar de l'evolució de la pandèmia al país.

Amb el pas dels mesos s'ha convertit en una peça clau dins de la gestió del coronavirus en Espanya i per als espanyols Fernando Simón no passa desapercebut. És per això que s'ha decidit tractar-lo com un membre més del govern, i per això, avui dia, ha pres tanta notorietat entre els ciutadans com, per exemple, un ministre.

La polèmica de les 'infermeres infeccioses'

Va ser el passat 29 d'octubre quan es va iniciar la polèmica que podria haver portat ara a esta situació i va ser, precisament, en una d'estes entrevistes més 'personals'. Simón era entrevistat pels germans Iker i Eneko Pou en el seu canal de Youtube, un canal en el que parlen amb personatges famosos sobre la seua passió: l'escalada.

En un moment de l'entrevista, a Simón li van preguntar el següent: «No ens ha quedat molt clar si t'agradaven les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses». Això va ser l'inici de tot. La frase posterior del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències va ser lapidària per a ell mateix: «No els preguntava -a les infermeres- si eren infeccioses o no, això es veia uns dies després».

Ràpidament el col·lectiu d'infermeres d'Espanya es va pronunciar i va mostrar la seua indignació per unes paraules que es van rebre gens bé, i les van arribar a titllar de «sexistes i primitives» en una carta publicada pel Consell General d'Infermeria.

La resposta de les infermeres

«Espanya es mereix que el portaveu de l'estratègia contra l'actual pandèmia siga un expert amb mentalitat en referència als temps que vivim, a on no es fa broma amb els drets fonamentals de la dona, es respecten les dones i les infermeres, és a dir, a les professionals que estan jugant-se la vida als hospitals», va afirmar la vicepresidenta del consell.

A demés, es va amenaçar de demanar el cessament de Fernando Simón si no es disculpava per les seues paraules. Dies més tard, efectivament, tornava a aparèixer en roda de premsa parlant de l'incident. «Davant una broma molt ximple no vaig ser capaç de respondre correctament», afirmava, per a afegir: «Demano disculpes a totes les persones o col·lectius als quals hi haja pogut molestar les paraules que vaig donar en resposta a aquella broma. Ho sento».

Ara, pareix que el govern vol evitar que situacions d'este estil puguen tornar a repetir-se, perquè no donaria la millor imatge un dels personatges més representatius del moment enmig d'una pandèmia en què el país porta ja mesos submergit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"'Desconfinant la Cultura' continua acostant la música i el teatre als valencians" "Atenció: Nova xifra de contagis per coronavirus en Espanya"