Pedro Sánchez enterra del tot la idea d'un nou confinament

El president del govern espanyol manté que sí que es podrà declarar l'estat d'alarma en les comunitats que ho demanen, si és oportú
Pedro Sánchez enterra del tot la idea d'un nou confinament: «No hi ha justificació» | Europa Press

El govern espanyol ha tornat a rebutjar frontalment la possibilitat de declarar un nou estat d'alarma que afecte a tot el territori, com va passar el passat mes de març i fins a finals de juny, que servisca per confinar de nou tota la població, però ha seguit defensant la possibilitat de declarar estats d'alarma territorialitzats, davall de petició autonòmica, per a frenar la pandèmia en aquells llocs a on es descontrole per complet. 

Pedro Sánchez ha argumentat que, actualment, la pandèmia no està en una situació com en març i no afecta tot el territori per igual, motiu pel que no es poden justificar «mesures igual de dures per a tot el territori». La seua proposta seguix en línia amb la que va fer uns dies abans: declarar un estat d'alarma territorialitzat si alguna comunitat autònoma ho demana, tot i que de moment cap regió ho ha considerat seriosament. 

El president espanyol ha incitat els diferents governs regionals a millorar les seues capacitats de detecció i rastreig, ja que creu que en algunes d'elles no són suficients, posant el focus sobre Madrid, com ja va fer Fernando Simón en la roda de premsa d'este passat dilluns, 31 d'agost. Sánchez reitera la seua proposta de cogovernança amb les comunitats i posa els recursos de l'Estat a disposició de les comunitats, com ja ha fet amb l'Exèrcit i els seus rastrejadors, que ja han demanat fins a onze comunitats. 

L'Executiu ha demanat també al PP, principal partit de l'oposició, que «desterre la lluita partidista de la gestió contra el virus» i ha demanat unitat per a fer front a la pandèmia i posar «l'interès comú» per damunt dels «interessos partidistes».

Preocupa la situació en Madrid

L'Aragó va ser la primera comunitat amb una situació greu de rebrots després de l'estat d'alarma i Catalunya la va seguir poc després. Actualment, les dos regions tenen la situació més o menys controlada, tot i que amb molts contagis encara, però moltes més s'han sumat a situacions similars. 

La que més preocupa actualment és Madrid, que en poques setmanes ha passat a ser la comunitat amb més casos diaris, amb més hospitalitzacions i amb més morts pel Covid-19, com ja va passar en el mes de març. Dels més de 23.000 casos que es van sumar al total de contagis en l'Estat este cap de setmana, una quarta part, 7.457 casos, van provindre de Madrid, a molta distància de Catalunya, la segona comunitat en la llista, amb 3.206 casos. 

Fernando Simón va posar el focus sobre esta comunitat durant la roda de premsa del dilluns, a on va explicar que gran part dels contagis i morts afegits durant el cap de setmana en el balanç provenien de la Comunitat de Madrid. La seua presidenta, Isabel Díaz Ayuso, va defensar-se dient que «l'acarnissament amb Madrid és injust, desproporcionat i perjudicial per a Espanya». Però les dades parlen per elles mateixes. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una pacient amb Covid-19 s'escapa d'un hospital valencià abans de ser ingressada" "Fernando Simón dona una última advertència a la població"