Tens alguna pesseta antiga en casa? Te poden donar fins a 20.000 euros

Alguns col·leccionistes han mostrat interès per estes monedes, que van deixar de circular en 1999
Alguns col·leccionistes han mostrat interès per estes monedes, que van deixar de circular en 1999 | Pixabay

Ens van acompanyar durant molts anys i per a molts la seua fi va suposar un veritable descontrol a nivell econòmic. Després de vore devaluat el seu valor, les pessetes tornen a estar de plena actualitat, ja que hi ha qui assegura que podrien arribar a valdre, les més valuoses, fins a 20.000 euros.

Si tens pessetes per casa, has de saber que estes podrien haver guanyat molt de valor amb el pas dels anys. Des de què es va iniciar la transició a l'euro, l'1 de gener de 1999, la pesseta es va abandonar en milers de llars espanyoles.

Com saber el seu valor exacte?

Ara per ara, les pessetes podrien arribar a valdre 10.500 i fins i tot 20.000 euros, segons el tiratge i el valor que els col·leccionistes li vagen donant. Com podem saber el seu valor exacte?

Actualment existixen milers de pàgines a on es negocia el preu d'estes monedes i bitllets antics. Segons estes pàgines de compravenda, una pesseta de 1987 podria arribar a un valor de 145 euros, mentres que les mítiques monedes amb un forat al mig es podrien arribar a vendre per 400 euros, en funció del seu any de tiratge.

No obstant això, les monedes més valuoses en l'actualitat són les que es van tirar entre 1949 i 1952, ja que es poden arribar a comprar per 20.000 euros.

Segons el Banc d'Espanya, en total hi ha 1.605.000 d'euros que no han sigut recuperats i que la gent encara guarda en pessetes. Si eres una d'estes persones, potser és hora de què et decidisques a conéixer el valor que ara tindrien totes estes monedes, encara que te faça il·lusió guardar-ne alguna de record.

Cal tindre en compte també que, des de les pàgines web de col·leccionistes, recomanen parlar sempre amb un professional que taxe les teues monedes prèviament per a evitar malvendre una peça amb tant de valor històric.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora coronavirus: Segundo día sin muertes en el territorio valenciano" "Última hora: Bajan los contagios por coronavirus en España"