La Policia de València inspeccionarà les cases dels contagiats per coronavirus

L'Ajuntament proposarà a Sanitat fer visites a domicili i denunciar als que no complisquen el confinament
La Policia de València farà controls domiciliaris a contagiats per coronavirus | Ajuntament de Roda de Berà
 

La Policia Local de València ha anunciat que vol controlar que els pacients positius per coronavirus complisquen amb la quarantena en les seues cases fins que els donen l'alta mèdica. A demés, segons ha comunicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la mesura podria fer-se efectiva per a totes les persones confinades, és a dir, totes les que han de mantindre la quarantena per haver estat en contacte amb algun positiu.

Tal com ha avançat el diari 'Las Províncias' Sanitat facilitarà el llistat dels pacients positius per Covid-19, que rebran la visita d'agents de la Policia Local per a comprovar que estiguen en casa complint la quarantena. No obstant això, esta mesura no està encara aprovada, ja que no compta en l'aprovació de l'Administració autonòmica, sobretot pels protocols de protecció de dades personals.

Les persones que incomplisquen l'aïllament hauran de fer front a greus sancions administratives. En eixe sentit, Cano ha recordat el decret llei 11/2020 de 24 de juliol de la Generalitat, que establix el règim sancionador: «L'incompliment del deure d'aïllament domiciliari», com s'assenyala, està tipificat per una sanció greu, penada entre els 601 i els 30.000 euros, segons esta norma. Per als casos lleus, és a dir, els que han de guardar confinament per haver estat en contacte amb un positiu, la quantitat va des dels 60 fins als 600 euros.

D'altra banda, la Policia Local ja ha acordat amb la Conselleria d'Educació una mesura idèntica dirigida als escolars. Este dimarts, 1 de setembre, Aarón Cano es va reunir amb la regidora d'Educació per a valorar esta iniciativa. L'edil ha manifestat que «la vigilància i control podrà fer-se tant als xiquets contagiats com als que només estiguen confinats».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Coronavirus: 3 casos en el personal de la Ciutat de la Justícia de València" "URGENT: 190 municipis valencians afectats amb coronavirus"