Les prejubilacions milloraran si es retarden dos mesos

Les prejubilacions milloraran si es retarden dos mesos

Després de molta lluita per part dels pensionistes i jubilats per millorar les seues condicions i segons ells que complisquen tot el que se'ls havia promés sembla que en les pròximes setmanes, concretament en la segona de juny, veuran la llum les primeres mesures per reformar el deficitari sistema de pensions. L'acord ha arribat de la mà de les moltes concessions que esta vegada sí ha hagut de fer el ministre Escrivá. Una ha estat suavitzar les seues penalitzacions a la jubilació anticipada. Fins al punt que, en principi, ningú té per què sortir perjudicat quan s'aprove la norma. Al contrari: la immensa majoria millorarà, perquè la fi última -retardar l'edat real de jubilació-, s'aconseguirà amb incentius i no tant amb penalitzacions, segons fonts pròximes a la negociació.

Últims canvis que s'estan estudiant

Els agents socials han demanat que, en primer lloc, les jubilacions anticipades involuntàries en cap cas tindran una major retallada i fins i tot la majoria es veurà beneficiada amb el nou model. Esta era una de les exigències dels sindicats, més quan s'està vivint una allau d'acomiadaments col·lectius a conseqüència de la pandèmia i de la digitalització. A més, s'han ampliat els col·lectius que tindran coeficients reductors de la prejubilació involuntària. No sols entraran els acomiadaments individuals o col·lectius, sinó també altres formes d'extinció de contracte, com per modificació substancial de les condicions de treball, per mobilitat geogràfica, per incompliment greu de l'empresari o per defunció d'este.

Els que cobren subsidi majors de 52 anys

Podran acollir-se tots els que estiguen cobrant el subsidi per a majors de 52 anys, encara que siga per acomiadament disciplinari. «Hem discutit i negociat els col·lectius que no tenen marge de maniobra, perquè en cap cas es vegen perjudicats», expliquen estes fonts. A més, en la majoria dels mesos es rebaixen les penalitzacions actuals i esta reducció és major com més llarga siga la carrera de cotització.

Els que anticipen uns mesos la seua jubilació

Els que es retiren abans només amb retardar un parell de mesos la seua jubilació milloraran els seus coeficients respecte a ara, el que provocarà que l'edat real de retir es retarde. «Només hi ha elements de desincentius en el mes 24 i 23, però són limitats i manejables», apunten. Pensió màxima. És cert que els més damnificats són els que cotitzen per sobre de la pensió màxima, per més de 2.707 euros al mes, perquè amb el nou model els coeficients reductors s'apliquen sobre la pensió i no sobre la base reguladora. Este col·lectiu suposa entre un 9% i un 15% dels quals es jubilen cada any. No obstant això, el Govern i els agents socials estan treballant en una bateria de mesures per a garantir-los que si retarden una mica el seu retir els millorarà la pensió i, si no, mai tindran una pensió inferior a la que tindrien ara. Per a això també els coeficients reductors s'elevaran en un període de 12 anys i de manera simultània a la pujada de la pensió màxima, de manera que sempre el primer efecte, l'aplicació del coeficient, siga inferior al segon, la pujada de la pensió màxima.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vols ocultar el número de 'likes' en Instagram i Facebook?" "Gana un milió en una loteria per a vacunats contra la COVID-19"