El primer premi a la millor paella valenciana del món se'n va a Madrid

El restaurant 'El Madrileño', de Guardarrama en Madrid, guanya el concurs internacional de Sueca

Després de la pandèmia ha tornat a Sueca el concurs de paelles més important del món, esta vegada en una edició molt especial. I este 2021 ja té guanyador. La millor paella valenciana del món es troba a Madrid.

El foc, l'arròs i la paella han tornat s ser protagonistes a Sueca després de la pandèmia. La capital de la ribera baixa celebrava este diumenge l'edició «60+1» del seu concurs internacional, una cita imprescindible per als amants del plat tradicional valencià. Totes les paelles es cuinen seguint la mateixa recepta, amb els mateixos ingredients. Totes a llenya. Però cadascuna ix de manera diferent, no hauran sortit a Sueca dos paelles idèntiques en este concurs. Atés el resultat fallat per part del jurat, la millor paella valenciana del món es cuina a Madrid, concretament en el Restaurant El Madrileño, a Guadarrama.

<

>
Este any han donat oportunitat a cuiners que mai havien participat, i es que, per primera vegada, s'ha optat per triar a finalistes que mai havien participat en el certamen de Sueca per a donar-los l'oportunitat d'aconseguir l'anhelat guardó.

Un concurs de renom internacional

Entre ells, deu han arribat de diversos punts del món en tractar-se d'un concurs de renom internacional. Els Estats Units, Mèxic, Puerto Rico, el Perú, l'Argentina, l'Uruguai i Itàlia són els països amb representació. Fa més de 30 anys que els cuiners estrangers van començar a interessar-se per esta competició. Des de llavors, cada any ha anat augmentant el seu interés fins al punt d'organitzar-se semifinals en països com els Estats Units o el Japó. Una fase prèvia que enguany no s'ha pogut celebrar per la pandèmia, però que no ha estat impediment perquè els professionals acudisquen a este certamen culinari.

30 concursants nacionals

La participació s'ha completat amb 30 concursants nacionals, dels quals 13 són de fora de la Comunitat, 14 valencians i tres de Sueca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Cau a Alaquàs el segon premi de la Primitiva" "Els col·lectius LGTB+ de València planten cara davant l'augment de les agressions"