Creix la presència del coronavirus en les aigües residuals de València

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, assegura a que es deu a l'augment de la mobilitat i les activitats
La presència del coronavirus en les aigües residuals ha augmentat en acabar l'estat d'alarma | València Diari

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua en l'Ajuntament de València, Elisa Valía, ha presentat este dimarts els resultats del sistema d'un estudi municipal per a detectar la presència del Covid-19 en les aigües residuals de la ciutat de València. Uns resultats que demostren que a major concentració de restes genòmiques de Covid-19 en les aigües residuals, es produix un increment de positius per PCR.

Valía ha posat en valor esta correlació per la seua «capacitat per a localitzar un focus ràpidament i evitar tancar València sancera en el cas d'un possible rebrot». En este sentit, l’edil ha avançat que es conformarà una Comissió de Seguiment, que es reunirà la setmana que ve per primera volta, amb la finalitat d'«anticipar-nos i poder prendre decisions».

La regidora del Cicle Integral d'Aigua assegura que «ens estem preparant per a un possible rebrot, perquè ningú entendria que no estiguérem preparats i, per això, estem treballant». En este sentit, Valía ha afirmat que «estem preparats per a afrontar amb totes les garanties una situació similar i conseguir que l'impacte siga molt  menor en la societat en el seu conjunt i en l'economia també». 

La presència del virus en les aigües residuals de València ha augmentat

Els resultats de l'estudi, que es pot apreciar en els mapes de la ciutat, mostren com la presència del virus ha crescut una volta acabat el confinament i l'estat d'alarma. Un increment que, segons Valía, respon a la flexibilització de la mobilitat dels ciutadans i a l'increment de les activitats.

Un missatge de tranquil·litat als valencians i als turistes

Valía ha aprofitat per a enviar un missatge de tranquil·litat als valencians per a que «sàpiguen que estem treballant, vigilant tot el que passa en la ciutat per a anticipar-nos i que puguen reprendre la seua vida amb total normalitat com abans millor». Una tranquil·litat que també ha transmés als turistes, als qui els ha assegurat que «València és un destí segur» i que «poden disfrutar d'ella amb total tranquil·litat», ja que «la visita de turistes és molt important, reactivar l'economia implica reactivar també el sector turístic».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Confirmat un nou brot de coronavirus en el territori valencià" "Actualitzat: 26 localitats sumen algun positiu de Covid en els últims 4 dies"