Creen la primera mascareta que neutralitza el coronavirus

Tot i que està a la venda des d'abril, ha sigut ara quan els experts han confirmat els seus beneficis al 100%
En França ja s'havia testat amb èxit les seues característiques antimicrobianes | Pixabay

Una col·laboració entre diverses empreses i centres científics i acadèmics portuguesos ha permés crear una mascareta que inactiva el virus que causa el Covid-19, avalada per l'Institut de Medicina Molecular João Lobo Antunes de Lisboa (IMM). La mascareta, anomenada MOxATech, ja està a la venda des d'abril, però la seua capacitat d'inactivar el virus només ha sigut confirmada ara per una sèrie de tests fets per l'IMM, han informat en un comunicat les entitats que integren el projecte.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Este equip de protecció, que compta amb un revestiment que neutralitza el virus quan entra en contacte amb ell, ha estat creat gràcies a la col·laboració entre el fabricant tèxtil Adalberto, l'empresa MO, Sonae Fashion, el centre tecnològic CITEVE, l'IMM i la Universidade do Minho.

Les proves fetes «han demostrat una eficaç inactivació» del virus del Covid-19

El viròleg de l'IMM Pedro Simas, que ha coordinat els tests, ha assegurat que les proves fetes «han demostrat una eficaç inactivació de la SARS-CoV-2 fins i tot després de 50 llavades, observant-se una reducció viral del 99% després d'una hora de contacte amb el teixit». Per a posar a prova la seua eficàcia, es va analitzar el teixit després d'estar en contacte amb una solució que conté una determinada quantitat de virus, per a mesurar la viabilitat al llarg del temps.

Abans que l'IMM confirmara la seua eficàcia per a inactivar el virus del Covid-19, l'Institut Pasteur de Lille, en França, ja havia testat amb èxit les seues característiques antimicrobianes contra el virus H1N1, el Corona-type i el rotavirus. La mascareta, feta amb un teixit tècnic que integra diferents capes, impermeable i reutilitzable, també compta amb una certificació de la Direction Générale des Entreprises francesa que acredita una retenció de partícules del 96%, fins i tot després de 50 llavades.

Tot i que ara estan a la venda només en les botigues de la marca portuguesa MO, disponibles per a tota la Unió Europea, el projecte ha sigut obert a la comunitat perquè altres marques en Portugal i en l'exterior puguen distribuir-les.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"¿T'ixen granets amb la mascareta? ¡Trucs per a evitar-ho!" "Un altre país d'Europa imposa quarantena a tots els viatgers que tornen d'Espanya"