Creix la preocupació: primera víctima mortal del brot de la febre del Nil en Espanya

«Hi ha una mortalitat d'aproximadament del 10%»
Este és el brot més gran vist en Andalusia de la malaltia | Ayuntamiento de Tomares

La Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia ha informat este dijous 20 d’agost de nit de la defunció d’un home de 77 anys que estava ingressat en l’UCI de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, afectat per un brot de virus de la febre del Nil, sorgit en l’àrea de Coria del Río i La Puebla del Río.

La directora del districte sanitari Aljarafe, Rocío Hernández, explicava que el número de casos relacionats amb el virus de la febre del Nil, provocada per la picada d’un mosquit, puja ja a 35, dos més que el dia anterior.

«Dels 35 casos declarats pel brot, sis estan confirmats, és a dir, s’ha detectat el virus en la sang, orina o líquid cefalorraquidi, i hi ha 19 probables que són pacients de la zona epidemiològica, que es concentren en la zona de Coria del Río i La Puebla del Río, que principalment es van presentar amb una meningitis asèptica», explicava. A demés, hi ha deu pacients pendents dels resultats del laboratori.

És el brot més gran vist en Andalusia

Segons les seues paraules, no hi ha hagut un brot amb tants afectats abans a Andalusia, «encara que si a Romania o Grècia». A demés, indicava que l’edat mitjana dels afectats se situa en els 60 anys, i entre ells hi ha més hòmens (71%) que dones, destacant que «és una infecció que es patix en el 80% dels casos de manera asimptomàtica i menys de l’1% té simptomatologia greu amb afectació neurològica», per a afegir que, dins d’eixe percentatge «hi ha una mortalitat, d'aproximadament, el 10%».

Igualment, explicava que la infecció pel virus del Nil Occidental és per la picada del mosquit, que «és la que ens infecta» als humans, i ha afegit que és una infecció que «a banda dels pardals, afecta als cavalls», pel que hi ha establit «un sistema de vigilància no només per a persones, sinó també per a estes dos espècies animals».

D’altra part, Hernández ha indicat que el virus està en esta zona de Coria i La Puebla per la presència de diferents zones humides i pantanoses, per a afegir que les altes temperatures i les pluges de la primavera «afavorixen el creixement del mosquit, amb una població enguany superior a la d’anys anteriors».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Ordre d'última hora del govern espanyol davant de la pujada de casos" "El nou protocol de Sanitat per als esdeveniments en els que se servix menjar"