La increïble proposta d'un expert per a acabar amb el coronavirus en tres setmanes

Podria ser una bona idea per a aplicar pels diferents governs
Creu que podria ser una manera efectiva d'acabar amb els efectes de la pandèmia | ACN

Des del començament de la pandèmia, epidemiòlegs i altres experts sanitaris de tot el món van buscant solucions que puguen reduir els contagis a escala global. Fins al moment s'ha parlat molt de la necessitat de mantindre la distància, l'ús de mascaretes o la necessitat de fer tests, però això no ha conseguit reduir una corba que continua creixent. 

Tot i això, pareix que un expert nord-americà podria haver trobat la clau per a millorar la lluita contra el coronavirus. Michael Mina és un professor de Harvard especialitzat en fer tests. I creu que la seua especialitat és l'arma perfecta per acabar amb la Covid-19 en un període de temps molt breu: només tres setmanes. 

Segons defensa Mina, seria necessària que cada persona es fera un test en casa seua cada dos dies. Assegura que es podrien conseguir kits per un dòlar i que serien tan fàcil d'usar com una prova d'embaràs. La velocitat i senzillesa serien els factors determinants per l'èxit d'este sistema. 

El pla seria que tots es feren una prova pel matí, una volta s'ha alçat, que puga donar resultats en només 15 minuts. Seria un procés relativament senzill que, però, té els seus avantatges i inconvenients segons el professor Mina. 

Tests ràpids i barats cada dos dies

Per una banda, insistix que actualment hi ha capacitat dins la indústria mundial per a poder fabricar estos tests ràpids i barats. No creu que el fet de què no s'haja fet encara siga una qüestió de diners. Arriba a afirmar que estos mecanismes ja existixen i que ja estan sent provat en una empresa satèl·lit de la seua universitat. 

El que diu Michael Mina és que actualment no hi ha voluntat de les institucions governamentals de fer PCR de manera generalitzada. No veu correcte que se centren en persones amb possibles símptomes o que hagen estat en contacte. Afegix que 24 o 48 hores per a aportar un resultat és excessiu. 

Explica que «hem assumit que els tests pertanyen a l'àmbit clínic, al del diagnòstic i que han de ser fetes per laboratoris». Mina creu que tenim un «sistema de proves de coronavirus que està fracassant». 

Pereste motiu, insistix que la seua proposta ha de permetre reduir el temps de detecció del virus i tallar les cadenes de contagi. Els tests massius cada dos dies podrien permetre corregir resultats erronis cada 15 o 24 hores. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora coronavirus: Baixen els contagis en el territori valencià" "Última hora: Baixen els contagis en Espanya en les últimes hores"