Puig defensa la descentralització de les institucions i una Espanya 'plural i diversa'

Ximo Puig: "Cal preguntar-se perquè està tot a Madrid"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aplica poc o res la descentralització d'institucions i de funcionaris que reclama al Govern per a Madrid, l'última vegada, estes mateixes parts, durant la celebració de la Festa Nacional del 12 d'octubre. «Cal preguntar-se perquè esta tot a Madrid quan Espanya és diversa i plural», ha afirmat.

La manera d'entendre als altres és fonamental

També ha afegit el líder autonòmic que «no hi ha cap teorema o doctrina que diga que ha de ser així» i, segons la seua anàlisi, «la descentralització ajudaria a la cohesió d'Espanya» per a llimar asprors amb els independentistes i faria que «l'efecte capitalitat no fos tan nociu per a Espanya».

<

>

Un espai de diàleg el dia del 12 d'octubre

Ximo Puig afegeix "Crec que la tolerància i la manera d'entendre als altres són fonamentals, a Madrid sobretot, es té una mirada d'Espanya en una manera d'entendre el país i el país és molt divers, tenim diverses llengües, diverses mirades i crec que això és el que hauria de recollir la festa nacional".

Estrany

Ximo Puig titlla d'estrany el que està succeint: "El que és estrany i el que s'hauria d'explicar és el perquè tot està a Madrid, no té sentit, no hi ha cap mena de teorema ni doctrina que diga que ha d'estar tot a Madrid".

Ajudaria a la Unió d'Espanya

Ximo Puig contínua amb les seues declaracions: "La realitat és que Espanya és plural, és diversa i que la desconcentració ajudaria a la Unió d'Espanya".

<

>

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gandia afronta aquest pont d'octubre amb més del 70% d'ocupació hotelera" "Pedro Sánchez rep una forta xiulada en la desfilada militar del Dia de la Festa Naciona"