Ximo Puig busca un marc jurídic estable per si és necessari adoptar confinaments parcials

El president, de la mateixa forma, no preveu esta mesura en el territori valencià de moment
El president ha reconegut la complicació de la contractació | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat que, de moment, no preveu confinaments parcials en el territori valencià alhora que ha admés la seua preocupació i ha assegurat reforçar les borses de treball d'atenció primària.


D'esta forma s'ha pronunciat Puig en roda de premsa després de mantindre una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) per a abordar l'aplicació de les mesures de control de rebrots de Covid-19 en la que també han participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

A pesar de què el president ha assenyalat que «en principi en estos moments no està previst que es produïsca cap confinament», ha assegurat que «és necessària una reflexió sobre la normativa per a generar un marc jurídic estable i capaç de donar resposta en un moment determinat a confinaments parcials, si fora necessari, que permeta implementar algunes de les mesures que només abans es podien fer per mitjà de l'Estat d'Alarma». «En esta reflexió sí que estem», ha indicat.


A demés, Puig ha afegit que «també s'ha parlat de la possibilitat de què l'Estat d'Alarma s'impose en una comunitat autònoma determinada».

Hospitals per a atendre qualsevol emergència

Pel que fa a la situació dels hospitals, Puig ha indicat que el creixement de casos «és sostingut i molt preocupant però no té res a vore amb el creixement de la primera part de la pandèmia». «Ara tenim la capacitat d'acumulació de subministraments per a al voltant de 6 mesos i crec que estem en disposició de superar qualsevol situació d'emergència més greu que l'actual», ha agregat.

D'esta manera, ha explicat que el pla de contingència de la Generalitat calcula un creixement de més 20.000 llits en el conjunt del sistema i més de 2.000 llits en les unitats de vigilància intensiva.

«Tenim respiradors, que va ser el gran drama de la primera part de la pandèmia, respiradors invasius suficients i tenim la capacitat de creació de suficients UCIS per a que no hi haja cap estrés i en l'àmbit hospitalari cal tindre en compte a demés els tres hospitals annexos que tenim tant en l'Hospital General de Castelló, La Fe o l'Hospital General d'Alacant que poden també donar servici en un cas en el que augmentara d'una manera exponencial la pandèmia», ha assegurat.

S'han reforçat les plantilles

Sobre el reforç de plantilles i les borses de treball, ha destacat que s'ha contractat a més de 1400 persones i «ara es tracta de vore com es poden regenerar i augmentar les borses». En este punt, ha assenyalat que «hi ha persones que han acabat en este curs i cal incorporar-les».

D'esta forma, ha reconegut la complicació de la contractació, «no només en el territori valencià sinó en general perquè hi ha una demanda superior a l'oferta, però es tracta de buscar fórmules que puguen ajudar a enfortir l'atenció primària«. «Estic convençut de què trobarem solucions per a que este reforç es puga produir», ha agregat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Creix la preocupació: 1a defunció per la febre del Nil en Espanya" "Urgent: Ordre d'última hora del govern espanyol davant de la pujada de casos"