Què es podrà fer en la fase 2? T'expliquem els detalls

El pas de la fase 1 a la fase 2 provocarà tota una sèrie de canvis nous | Cedida

El procés de desconfinament gradual per la Covid-19 a nivell valencià continua i este dilluns que ve, 1 de juny, està previst que tots els valencians a l'hora canviem a la fase 2, seguint la petició de prudència i de responsabilitat que la consellera Ana Barceló va manifestar la setmana anterior per a justificar que ens mantinguérem en fase 1 esta setmana.

Reunions de fins a 15 persones

En la fase 2 es permetrà el contacte social en grups reduïts d'un màxim de 15 persones, que no siguen vulnerables ni tinguen patologies prèvies, siga en un domicili, en el carrer o en un bar o restaurant. S'haurà de garantir la distància mínima de seguretat i utilitzar mesures de protecció com mascareta.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

S'amplien les franges horàries per a fer exercici

Totes aquelles persones de fins a 70 anys podran fer exercici físic o passejar en qualsevol franja horària, excepte de 10.00 hores a 12.00 hores i de 19.00 hores a 20.00 hores, que queda reservat per als majors de 70 anys. Per tant, la franja de 6.00 hores a 10.00 hores i de 20.00 hores a 23.00 hores actual s'eliminarà.

Els bars i restaurants podran obrir l'interior del local

En la fase 2, els bars i restaurants podran obrir l'interior del local amb un màxim del 40% de l'aforament total. Les discoteques i locals d'oci nocturn seguiran tancats. Per una altra banda, dins del local s'haurà de complir amb unes quantes mesures de seguretat com ara consumir únicament en taules, no en la barra. Per la seua part, les restriccions de les terrasses continuen igual.

Platges i piscines

En les platges, els banyistes hauran de fer un ús responsable respectant les recomanacions i normes estabides per les autoritats sanitàries. D'esta manera, es permetrà la pràctica d'activitats deportives, professionals o d'oci, sempre que es facen de manera individual i sense contacte físic.

Les piscines podran obrir al públic amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30% o el que permeta complir amb la distància de seguretat. A demés, s'organitzaran horaris per torns i la neteja s'haurà de fer, com a mínim, tres voltes per dia amb la impossibilitat d'utilitzar les dutxes dels vestuaris ni fonts d'aigua.

Xicotet comerç

Els locals comercials podran reobrir al públic independentment de la seua superfície útil d'exposició i venda, sempre que es reduïsca a un 40% l'aforament màxim dels locals i es respecte la distància de seguretat entre els clients. Si la distància no es pot complir, només es permetrà la presència d'un client i s'hauran de fer torns. També es poden establir sistemes d'arreplegada per tal d'evitar aglomeracions o servici a domicili.

Obertura de centres comercials

Els centres comercials podran tornar a obrir les seues parts amb un aforament màxim del 30% en les zones comunes i del 40% en cada establiment. Les zones infantils i les àrees de descans hauran de continuar tancades al públic.

 

Els hotels i allotjaments turístics

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir novament les zones comunes sempre que no se supere un terç de l'aforament, igual com les piscines i spas. Les activitats grupals hauran de tindre un límit de 20 persones i, preferentment, a l'aire lliure i respectant les distàncies de seguretat. S'hauran de desinfectar tot el material que s'utilitze.

 

Cine, teatre i espais culturals

Les sales de cine, teatres, auditoris, i tots els espais culturals podran reprendre l'activitat però no podran superar mai un terç de l'aforament autoritzat. Es permetrà el servici de botiga i cafeteria però no els de guarda-roba o consigna. Les butaques s'hauran d'assignar prèviament.

En les biblioteques es podrà fer consultes en sala sempre que no se supere el terç de l'aforament i es podran gastar els ordinadors destinats als usuaris. Les sales infantils continuaran tancades.

Visites a residències

Per norma general, no es podrà visitar als ancians que viuen en les residències però es permetran certes excepcions com ara si es troben en el final de la vida o patixen una descompensació neurocognitiva. Això sí, no s'autoritzaran visites si hi ha casos positius de Covid-19 o si algun resident es troba en quarantena.

Casaments i misses

L'aforament màxim dels llocs de culte passa del 30% al 50%. Els casaments no podran superar mai les 100 persones i s'hauran de celebrar en llocs on no se supere el 50% de l'aforament.

Enterraments i vetlatori

Els vetlatoris es podran fer en tota classe d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 25 persones en espais a l'aire lliure o de 15 en espais tancats. Els enterraments i cremacions es restringixen el públic assistent un màxim de 25 persones.

Congressos i conferències

Es podran fer congressos, conferències, reunions de negocis en pavellons o sales de reunions sense superar els 50 assistents i mantenint la distància de seguretat mínima de 2 metres. A pesar d'això, es fomentarà la participació no presencials d'aquells que puguen prestar l'activitat a distància.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgente coronavirus: Vuelven a subir las defunciones y los contagios en España" "Mascaretes per als 600 comerços de Xirivella"