La quimioteràpia serà història per a curar el càncer de mama

La nova fórmula proposada, i ja provada amb èxit en els primers assajos clínics, és oferir un tractament hormonal en comptes de quimioterapèutico


La ciència avança amb passes de gegant i ara és torn de mirar cap avant en tractaments contra el càncer. Fa uns dies transcendia que Estats units havia desenvolupat un nou sistema per a diagnosticar el càncer de mama a 20 anys vista. I ara Espanya, en concret l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva de l'Hospital Clínic de València, ha volgut formar part de l'estudi internacional RxPONDER, que té una nova missió: trobar la manera de no usar la quimioteràpia en pacients amb càncer de mama.


La nova fórmula proposada, i ja provada amb èxit en els primers assajos clínics, és oferir un tractament hormonal en comptes de quimioterapèutic assegurant un pronòstic igual de favorable i eficaç. Això significa, que un important percentatge de pacients amb càncer de mama podrien prescindir dels efectes adversos que té la quimioteràpia.


Més de 800 espanyoles van participar en els assajos


El Grup GEICAM d'Investigació en el Càncer de Mama ha contribuït a l'estudi amb 792 dones afectades per este càncer de manera voluntària, la qual cosa suposa quasi el 20% del total dels participants en l'assaig. A més, dels diferents centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana també van participar 66 dones.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La recomanació sobre l'ús de les mascaretes que tot el món esperava" "La fase de vacunació a Espanya entra en una nova etapa"