No només AstraZeneca: L'estranya reacció que pot provocar la vacuna de Janssen

El cas de Richard Terrell, un home de 74 anys nord-americà, ha estat qualificat de rar pels metges que el van atendre en veure una estranya reacció cutània provocada per la vacuna

Índex Amagar

En les últimes setmanes s'ha parlat molt de la vacuna d'AstraZeneca, sobretot després de les sospites que podria ser causant de diversos casos de trombes que es van detectar en diverses persones vacunades. Però la realitat, és que tant la mateixa farmacèutica com l'Agència Europea del Medicament han desvinculat esta vacuna d'estos efectes secundaris i s'ha tornat a utilitzar en la majoria de països europeus, també a Espanya.

Però malgrat això, i com ja han destacat molts experts, això no significa que tant esta com altres vacunes estiguen lliures de provocar uns certs efectes secundaris que criden especialment l'atenció, i, precisament, prova d'això és el que li va succeir a un home vacunat amb una dosi de Janssen als Estats Units.

L'afectat és Richard Terrell de 74 anys. Este va veure com després de rebre la vacuna en l'estat de Virgínia, la seua pell va començar a reaccionar de manera virulenta. Bona part d'ella es va tornar de color vermell i fins i tot en algunes parts del cos se li va començar a caure.

Ell mateix ho explicava en diversos mitjans nord-americans: «Tot va succeir molt ràpidament. La meua pell es va enlairar». Veient que la seua situació no millorava sinó que el seu aspecte anava a pitjor, va decidir fer una consulta a un dermatòleg. Este, en veure l'estat de la seua pell, va decidir enviar-los al servei d'urgències.

Els metges d'urgències van valorar totes les possibilitats, però veient que havia estat vacunat recentment, van arribar a la conclusió que es tractava d'un efecte secundari extraordinàriament rar. Este s'hauria produït per una activació «frenètica» del seu sistema immunitari que hauria reaccionat en rebre les dosis.

Veient la seua reacció en la pell, des del centre mèdic es va donar part al Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), organisme que vigila la pandèmia al país americà. Malgrat l'aparatós que puga semblar este cas, Richard Terrell es va recuperar després d'estar cinc dies a l'hospital, després dels quals va tornar a casa.

No es penedeix d'haver-se vacunat


Terrell encara que admet que va sofrir després de posar-se la vacuna, explica que no es penedeix i anima a tothom a posar-se-la. «Soc un gran defensor de la vacuna», relatava en el diari 'DailyMail'. I és que la vacuna no li va provocar només la vermellor de la seua pell.

Se li van inflar les mans i la pell, que se li van posar de color porpra. Explica com «sentia coïssor i cremor» i afegeix que «sempre que doblegava els braços o les cames, com l'interior del genoll, em feia molt de mal la pell inflamada i fregant-se». El que va sofrir és el que els dermatòlegs coneixen com a «hipersensibilitat cutània retardada», ja que apareix dies després de rebre la vacuna.

La doctora Fnu Nutan, que va tractar a Terrell, explicava com van acabar relacionant la reacció de la seva pell amb la vacuna. «Descartem totes les infeccions virals, descartem la mateixa covid-19, ens assegurem que els seus ronyons i fetge estigueren bé, i finalment arribem a la conclusió que la vacuna que havia rebut era la causa», afirmava la metgessa nord-americana.

I encara que les imatges de Richard Terrell poden cridar molt l'atenció, esta insistia que és un cas puntual i que es va demostrar que es va recuperar de manera bastant ràpida. «Si s'analitza el risc de reaccions adverses a la vacuna, és realment baix», insisteix i com el mateix Terrell anima a tothom a posar-se qualsevol vacuna. Finalment, recordava que aquest tipus de reaccions en la pell s'ha donat en persones que han rebut vacunes com la del tètanus, la varicel·la o la MMR (xarampió, galteres, rubèola).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"No pisarà Barcelona: el gegant que anul·la la seua participació al Mobile" "Gerro d'aigua freda: 15 milions de vacunes a les escombraries"