La recomanació dels metges de família a tota la població per Nadal

La Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària fa una crida a tota la població
Els experts donen una nova recomanació de cara les festes de Nadal | Pixabay

Queda poc més d'una setmana perquè les festes de Nadal comencen. En plena segona ona, i quan encara no s'ha arribat a la xifra desitjada de contagis, moltes famílies ja comencen a planejar els menjars i sopars amb els seus éssers estimats. El pla establert pel govern espanyol, juntament amb les comunitats autònomes, té com a objectiu evitar que en les setmanes posteriors hi haja un repunt de casos que suposen una tercera ona, no obstant això és a les nostres mans que això no passe.

Complir amb les recomanacions i no abaixar la guàrdia ha estat la premissa que des de l'Executiu espanyol han fet cada dia en un intent de conscienciar a la població del molt que ens juguem en eixos dies.

El consell dels metges per a celebrar este Nadal

Epidemiòlegs i experts en la matèria s'han sumat a la crida que des del govern de Pedro Sánchez han fet, més encara després de vore les preocupants imàtgens que han tingut lloc durant el passat pont de la Constitució, a on els carrers de les principals ciutats s'han vist abarrotades de gent disposada a disfrutar de l'enllumenat nadalenc i de les compres anticipades.

Ara ha estat la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SemFYC) la que alerta sobre la importància de mantindre les mesures de seguretat de cara a Nadal i aconsella que només s'ajunten aquells convivents domiciliaris habituals.

Sobre el govern espanyol recau una gran responsabilitat d'intentar que les famílies puguen reunir-se per a Nadal, més encara després de mesos amb restriccions de mobilitat, i el Grup de Treball de Malalties Infeccioses de la SemFYC, conscient d'això, alerta sobre les conseqüències que la relaxació de mesures pot tindre. Sustenten la seua idea en les evidències científiques i en experiències posteriors assenyalant l'alt risc que comporta una flexibilització de les restriccions.

El comunicat fet per la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària alerta que «la població ha d'assumir que no estem lliures del període pandèmic» tenint en compte l'actualització de les dades de contagis feta per l'European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), organisme encarregat d'avaluar el risc de transmissió del Covid-19 i les persones vulnerables de cara a Nadal.

Risc molt alt

Este informe titulat 'Risk of COVID-19 transmission related to the end-of-year festive season' posa damunt la taula el tipus de risc que existix de transmissió en este Nadal qualificant-lo d'alt per a les persones en general i «molt alt» per als més vulnerables.

«Donada la situació epidemiològica actual i les mesures implementades, i anticipant les reunions, actes, mobilitat i informes de fatiga de cap d'any a les mesures a la UE/EEE i el Regne Unit, el risc que la pandèmia de Covid-19 represente per a la població general s'avalua com a alta» explica el citat informe.

Tenint en compte el document creat per l'ECDC, estem davant d'unes setmanes crucials quant al risc de contagi es referix i és de vital importància no relaxar-nos i continuar complint amb les mesures de seguretat. Hi ha un «risc manifest d'enfrontar-nos a un repunt important de casos» si en este Nadal abaixem la guàrdia que es podria traduir en una tercera ona al començament del 2021.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Disseny valencià per a adaptar les escoles italianes a les mesures anticovid" "ATENCIÓ: Pràcticament 6.000 contagis en Espanya"