Es reprén la construcció del carril bici de l'avinguda del Cid de València

L'obra es va paralitzar l'abril del 2017
Es reprén el carril bici | Pxhere

Amb l'aprovació del projecte actualitzat que es portarà este divendres a la Junta de Govern Local, l'Ajuntament de València reactiva el procés per a la construcció de la connexió ciclista a través de l'avinguda del Cid entre la plaça d’Espanya i el carrer de les Tres Forques.

El projecte, que eixirà a licitació amb un import de partida de 927.398,46 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de cinc mesos, reprendrà l'actuació que va quedar paralitzada en l'abril de 2017, completant un recorregut ciclista de 2.100 metres de longitud. 

Com estava previst, el carril bidireccional tindrà un ample de 2,50 metres i, després de discórrer per la via de servici de l'avinguda del Cid en sentit centre, passarà a l'altura del carrer de la Totana a la banda nord de la calçada, completant el seu recorregut fins a la plaça d’Espanya.

Millores per a la circulació dels vianants

Com sol ser habitual en les actuacions de nova infraestructura ciclista, també vindrà acompanyada d'una millora per a la circulació per als vianants, en este cas a l'altura de la plaça del Bisbe Amigó, a on es farà un nou pas de vianants paral·lel al carril bici per a millorar la mobilitat per als vianants al pas per esta illeta.

El repartiment viari de la calçada en el seu recorregut per Sant Josep de Calassanç, Sant Francesc de Borja i Pintor Benedito, es distribuirà entre dos carrils per al trànsit motoritzat, dos per a bicicletes i VMP (un per sentit), quedant tot l'altre segregat per a l'ús exclusiu d'EMT i taxi.

El projecte compta amb el dictamen favorable de la Comissió de Patrimoni preceptiu per a travessar l'entorn del Bé de Rellevància Local de l'Antic Mercat d’Abastos, a demés dels informes favorables en relació al seu pas per l'àrea de vigilància arqueològica AVA-03, Roqueta i voltants.

De la mateixa manera, també esta setmana s'aprovarà per resolució d'Alcaldia el projecte per a completar l'eix ciclista pel carrer de Sant Vicent que discorre entre el carrer de Marvà i la plaça d’Espanya, i que donarà continuïtat al ja executat fins a la plaça de Sant Agustí i l'Anell Ciclista. El projecte partix d'un import de 235.359,65 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de 2 mesos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La mesura de València per a controlar les plagues de mosquits i panderoles" "Publicat el calendari de les proves de les Escoles Oficials d'Idiomes"