La Generalitat aplica més restriccions per a controlar la Nit de cap d'any

Se suspenen les festes amb actuacions per a les celebracions de cap d'any
La Generalitat aplica més restriccions per a controlar el dia de Nit de cap d'any | ISTOCK

La Conselleria de Sanitat Universal ha dictat una resolució publicada esta vesprada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) que suspèn les actuacions de discjòqueis i locutors en les festes que tinguen lloc a partir d'este 30 de desembre.

Esta resolució modifica l'article 9.3 de la resolució de la Conselleria de Sanitat de 5 de desembre en la que s'acordaven mesures addicionals per la situació en el territori valencià provocada pel Covid-19 i que determina la suspensió de l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, s'ha reunit este dimecres juntament amb els secretaris autonòmics de Turisme, Francesc Colomer, i Seguretat i Emergències, José Maria Ángel, amb el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Manuel Espinar, i el president de FOTUR, Víctor Pérez.

La petició de Gabriela Bravo

Bravo ha demanat al sector que s'extremen les mesures de control amb motiu de les celebracions de cap d'any en els establiments d'oci i hostaleria i els ha traslladat la preocupació del Consell per alguns anuncis de celebracions de festes diürnes de Nit de cap d'any.

En elles, segons la consellera, queda en dubte la garantia que es puguen respectar les mesures contra el coronavirus decretades per la Conselleria de Sanitat en les últimes setmanes.

Al final de la reunió, Bravo ha remès un comunicat als consistoris valencians que també s'ha fet arribar a les diferents associacions de l'oci i l'hostaleria de la Comunitat davant les imminents celebracions de Nit de cap d'any.

Restriccions contra el Covid-19

A demés, es recorden les condicions en què este tipus d'establiments poden desenvolupar la seua activitat, recollides en les diferents resolucions dictades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com són:

  • Taules amb un màxim de 6 persones.
  • Aforament màxim del 30% a l'interior de locals d'oci i establiments de restauració i del 50% en terrasses exteriors.
  • Distància entre les taules de 2 metres a l'interior dels establiments i de 1,5 metres en terrasses exteriors.
  • El consum sempre serà assegut en taula.
  • Prohibit el consum en barra.
  • L'ús de mascareta és obligatori quan no es consumisca.
  • L'horari de tancament dels establiments el dia 31 de desembre serà a les 24 hores. La resta dels dies, a les 23 hores.
  • Es prohibix fumar en les taules i terrasses dels locals quan no es puga respectar la distància de, almenys, 2 metres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La proposta de la Diputació de Castelló per a impulsar el turisme" "L'atac d'Isabel Díaz Ayuso contra el territori valencià"