Retirats productes per a lents de contacte de Bausch&Lomb

L'AEMPS informa de la retirada de la retirada de diversos productes de cura i manteniment de lents de contacte fabricades per Bausch&Lomb per una fallada que pot afectar la seua seguretat

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha donat a conéixer una nova alerta de seguretat sobre productes sanitaris: en esta ocasió afecta solucions per a lents de contacte, productes lubrificants i de rentada d'ulls fabricats per Bausch&Lomb.Alerta de seguretat en productes de cura ocular

 

L'empresa Bausch&Lomb S.A. ha informat de la retirada del mercat d'alguns lots de solucions per a lents de contacte, llavat d'ulls i lubrificants oculars fabricats per Bausch & Lomb Incorporated. No es tracta únicament de productes d'eixa marca, sinó també de diversos productes per a cura ocular i de lents de contactes que este fabricant elabora per a algunes marques blanques associades.

Quin és el problema?

L'alerta ha sigut provocada per una fallada en el procés d'esterilització, que podria suposar un risc de contaminació d'estos productes. En concret, una incidència amb un dels proveïdors, situat a Itàlia (Milà), no permet assegurar que alguns dels components d'estos productes (botella, tapa i tap) hagen sigut adequadament esterilitzats, amb el consegüent perill de contaminació.


El risc d'infecció és baix, i fins al moment no s'han notificat incidents greus per esta causa, però donat el delicat del producte i el que implica la cura ocular, l'empresa ha decidit retirar del mercat els lots de productes dubtosos i sol·licitar que deixen d'utilitzar-se i es rebutgen.

Quins són els productes afectats?

Un dels aspectes més cridaners d'esta alerta és la gran quantitat de productes que es veuen afectats, que són més de 20. Es tracta en concret de determinats lots de solucions per a lents de contacte, lubrificants i humectants oculars i líquids per a rentada d'ull de diferents marques de Bausch&Lomb (ReNu, Boston, Sensitive Eyes...) així com els que elaboren en esta fàbrica per a altres marques.

Els productes de marques Bausch&Lomb amb lots afectats són:

Biotrue solución única

Boston Simplus solución multi-acción

Boston /Boston ADVANCE Limpiador y Boston /Boston ADVANCE Sol. Acondicionadora

Boston Solución Especial Multi-acción

EasySep solución para lentes

Ophtaxia solución limpiadora de ojos

ReNu MPS solución única

ReNu MPS solución única fórmula clásica

ReNu Multi Plus solución única

Sensitive Eyes solución lubricante ocular

Sensitive Eyes solución salina

Productes d'altres marques de mateix fabricador amb lots contaminats:

Adda

Clean&Lens Plus

Farmaoptics Plus

MEDIFresh

MEDIfresh medical

Mono Sept

Opticare confort

Pemag Plus

Perfecta

Solución única Mioptico

Solución única Alain Afflelou

Solución Única Visual Life

Solución única contact care PLUS

Vitasoft Unica Plus

No són tots els productes, sinó uns lots concrets els que no ofereixen seguretat.

Comprova després si és un dels lots afectats: pots veure-ho en l'annex 1 de la nota d'avís d'AEMPS, on hi ha un llistat exhaustiu o directament en la pàgina web del fabricant:


CONSULTAR ELS LOTS AFECTATS PER L'ALERTA

Si és així, deixa d'utilitzar-ho immediatament i sol·licita la devolució.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un Col·legi de Metges demana voluntaris per a convéncer a dones que no avorten" "L'atur baixa en 12.385 persones al maig en la Comunitat Valenciana"