Alerta sanitària: Retiren uns cereals dels supermercats per perill

Ho ha anunciat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició
Els cereals es venen en diversos punts d'Espanya  | Pixabay

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha publicat que ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una alerta per les Autoritats Sanitàries de Madrid, relativa a la presència d'un al·lergogen, la llet, no declarat en les etiquetes d'uns cereals parcialment coberts de xocolata.

Es tracta de la marca 'Bauck Hof', originari d'Alemanya, i que es ven en diferents punts d'Espanya.

Per este motiu, des de Sanitat s'avisa als consumidors que siguen al·lèrgics o intolerants a la llet de la compra del producte 'Choco Balls' perquè conté l'al·lergogen de llet i no ve escrit a l'etiqueta.

«Com a mesura de precaució, es recomana a estos consumidors que puguen tindre el producte anteriorment mencionat a les seues cases que s'abstinguen de consumir-lo. El consum d'este producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors», exposen. Això si, si ho consumix un intolerant o un al·lèrgic a la llet pot ser perillós.

El producte va ser envasar en el mes de gener

Les dades del producte implicat, originari d'Alemanya, són les següents. Es tracta del lot número 200221 amb data de caducitat 02/02/2021 amb un pes de 300 grams. El lot va ser envasat el dia 11/01/2020, i s'haurà de revisar i es demana que es retire del mercat.

Esta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes per tal de transmetre l'alerta sanitària.

Des de l'AESAN expliquen que les al·lèrgies alimentàries es produïxen per una reacció adversa del sistema immune a un determinat aliment quan la persona sensible d'este aliment entra en contacte amb ell o amb un altre aliment que el continga, generalment en ingerir-lo tot i que, en els consumidors més sensibles, també en tocar-lo o olorar-lo.

«Deriva dels símptomes que produïixen a l'organisme, pot tindre lloc, en el pitjor dels casos, a un xoc anafilàctic en les persones molt sensibles, a pesar que s'ingerixen quantitats molt menudes de l'aliment que la provoca».

Alerta sanitària per una nou cas de coronavirus en aliments congelats en Xina

El passat dilluns 16 de novembre, Xina va anunciar que va trobar restes del coronavirus SARS-CoV-2 en l'embalatge de productes congelats importats.

Segons el diari local 'The Paper', una inspecció aleatòria dels embalatges d'una partida de carn de porc provinent de França —emmagatzemada en la ciutat sud-oriental de Xiamen— va resultar positiva després de fer un test d'àcid nucleic.

Les autoritats sanitàries van indicar que la partida, de 25 tones en total, va entrar al país a través del port de Yangshan, en Shangai, i que la carn encara no havia eixit al mercat. Així mateix, les autoritats van segellar i van desinfectar el lloc de magatzematge del carregament. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: La nova xifra de contagis per coronavirus en Espanya" "Atenció Coronavirus: Pugen els nous contagis en el territori valencià"