Risc extrem d'incendis forestals a l'interior de la província de València

En el litoral de València, a l'interior sud de Castelló i a Alacant s'ha declarat el nivell de reemergència 2 per risc alt d'incendis.

Les altes temperatures registrades en els últims dies i previstes per a este diumenge, on es podran aconseguir els 39°, han provocat que es declare l'alerta 3 per risc extrem d'incendis forestals a la província de València.

El Consorci Provincial de Bombers de València ha informat que el risc extrem se situa especialment a l'interior de València i per això ha reforçat el seu dispositiu especial contra incendis. A més, en el litoral de València, a l'interior sud de Castelló i a Alacant s'ha declarat el nivell d'alerta 2 per risc alt d'incendis.

Per això, es comptarà amb 56 Brigades de Diputació i 12 coordinadors d'estos equips. També ha habilitat en el cas dels bombers professionals, una segona sortida completa dels parcs principals, en horari de 10 h a 22 h, per a tasques de prevenció.

Les previsions de vents de ponent i l'augment de les temperatures apunten a "un empitjorament de la situació", expliquen des del Consorci.

Addicionalment, s'ha reforçat el Centre de Comunicació i Control (CCC) amb dos operadors més, i s'han sumat també més personal en les àrees de coordinador forestal, tècnic forestal, cap de sector, oficial i cap d'operacions, així com els parcs de bombers voluntaris que també han estat reforçats.

Recomanacions

Des del Consorci Provincial de Bombers de València es recomana a la població molta precaució durant les pròximes hores, evitant realitzar qualsevol ús del foc en zones pròximes a vegetació i entorns forestals.

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat a conseqüència de les altes temperatures ha activat el protocol per a advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar esta situació. Estes recomanacions van dirigides especialment a les persones majors, les persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com xiquets i xiquetes.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s'insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Palletes, bastonets i plats de plàstic quedaran prohibits des d'este dissabte" "Tots els majors d'edat podran ser mobilitzats a Espanya en cas de crisi"