Salvador Illa explica la realitat sobre una segona onada de coronavirus en Espanya

A pesar de l'optimisme amb la cura del coronavirus, ha recordat que «no hem de perdre el respecte al virus»
Salvador Illa ha compartit dades optimistes sobre la vacuna del coronavirus | ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha opinat que durant la primera meitat del 2021 ja hi haurà «una o algunes vacunes disponibles» contra el coronavirus. A pesar de les dades optimistes, Illa ha recordat que no cal baixar la guarda amb les mesures d’higiene i seguretat: «Fins a este moment cal conviure amb el virus sense por però sense perdre-li el respecte», ha dit este dimarts en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Illa ha explicat que no pot aventurar si hi haurà una vacuna espanyola entre les primeres disponibles. D'altra banda, Illa ha afirmat que en Espanya té la situació «controlada» i ha dit que «no es pot parlar d'una segona onada generalitzada» encara que hi haja una situació «una mica més preocupant» en Catalunya i l'Aragó. Segons Illa, si es respecten les recomanacions, Espanya seguix sent un «destí segur».

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Continua ascendint la corba de contagis en Espanya

Les declaracions del ministre arriben després de l’últim balanç de coronavirus oficial al país. En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat ha registrat 1.828 nous positius per Covid-19 en Espanya en relació amb el total de casos confirmats. Segons l'últim informe, des de què va començar la pandèmia hi ha hagut 280.610 casos confirmats per proves diagnòstiques davant dels 278.782 d'ahir.

Pel que fa a les defuncions, en els últims set dies han mort en Espanya sis persones amb Covid-19, la mateixa xifra que ahir, mentres que el total de morts ha augmentat en dos víctimes en les últimes 24 hores fins a arribar als 28.436.

Pel que fa a l'afirmació de Salvador Illa sobre que Espanya continua sent «un destí segur», més d'un centenar de països tenen alguna restricció contra els ciutadans espanyols. En total, 109 països tenen en vigor actualment algun tipus de prohibició contra l'entrada d'espanyols en els seus territoris o mantenen suspeses les comunicacions aèries i marítimes amb Espanya. En esta llista estan inclosos països com els Estats Units, Canadà, Argentina, Brasil, Austràlia i l'Aràbia Saudita, segons l'últim balanç del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els 3 nous brots de coronavirus en el territori valencià" "Les discoteques de València amb contagis cridaran als clients per a fer-se les proves"