Els sanitaris alerten que tornem a anar «camí del confinament»

Una ciutat espanyola està «molt prop» de complir els ràtios perquè la ciutat es tanque en els pròxims dies
Una ciutat espanyola està «molt prop» de complir les ràtios perquè la ciutat es tanque en els pròxims dies | cedida

Com cada dia, Sílvia ha anat a treballar al centre de salut burgalès de Los Comuneros. Esta sanitària és la responsable d'infermeria d'un centre mèdic que està cada vegada més al límit per la pandèmia. Segons passen els dies, a la llista de pacients crònics, vacunació antigripal i seguiments, s'han de sumar les proves PCR i els casos de coronavirus

«La situació està prou malament», confessa Silvia en declaracions a 'Nius', abans de demanar un poc de «paciència als seus pacients. Tant infermeria com medicina estem saturats. Tenim moltíssima faena i estem desbordats». 

«És normal que ens confinen perquè no sabem respectar-nos entre nosaltres»

Este centre mèdic situat en el centre de la capital burgalesa s'ha erigit en una de les seues àrees bàsiques de salut amb la incidència acumulada més elevada de tota la capital. I davant esta complicadíssima situació, esta infermera ho té molt clar: «Anem camí cap al confinament».

La ciutat de Burgos veu com els casos de coronavirus van augmentant i la seua incidència acumulada arriba ja als 414 positius per cada 100.000 habitants. Per este motiu, són molts els burgalesos els que, com Silvia, pensen que la ciutat està prop de patir un nou confinament total

«És el que haurien de fer perquè això vaja a millor», confessa un veí del centre de la ciutat. «És normal que ens confinen perquè no sabem respectar-nos entre nosaltres». 

La crida de l'alcalde de Burgos als jóvens

En l'àmbit polític, el regidor burgalès està molt preocupat: «Estem molt prop d'incomplir estes ràtios que provocarien que la Junta de Castella i Lleó prenga la decisió de tancar la ciutat», assegura Daniel de la Rosa, alcalde de Burgos. «Arribar a 500 casos i ens passarà com a Salamanca». 

Tot i això, l'alcalde de la ciutat creu que encara «estem a temps d'evitar este confinament en la mesura del possible». És per este motiu que aconsella evitar els espais tancats i les concentracions de gent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Albalat dels Sorells celebra un concert en el Dia del canvi climàtic" "Última hora Coronavirus: 20 brots i més de 800 infectats valencians nous"