Sanitat convoca a les comunitats per a avaluar reprendre la vacunació d'AstraZeneca

L'EMA ha emés un comunicat assegurant que la vacuna vetada és «segura i eficaç»
Les comunitats autònomes es reunixen amb Sanitat per a avaular si es torna a aplicar la vacuna   | Cedida
 

El Ministeri de Sanitat ha convocat este dijous, a les 18.00 hores, un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) extraordinari per a estudiar reprendre la vacunació amb la injecció de AstraZeneca contra la COVID-19.

La decisió es produix després que el Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància (PRAC, per les seues sigles en anglès), de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglès), haja comunicat este dijous, després d'analitzar els casos de trombosis ocorreguts en persones a les que s'havia administrat la vacuna, que és «segura i eficaç» i els beneficis «superen amb escreix» als riscos. «Els beneficis superen amb escreix als riscos», ha dit en roda de premsa la directora de la EMA, Emer Cooke, per a assegurar que era previsible que aparegueren alguns efectes secundaris poc freqüents després de començar la campanya de vacunació.

La vacuna, «segura i eficaç» segons l'EMA

Ara bé, encara que la EMA no ha pogut ara com ara confirmar el vincle entre l'aparició d'esdeveniments trombóticos i l'administració d'esta vacuna, Cooke ha recomanat ser prudents i incloure estos efectes secundaris «molt estranys» en el prospecte del producte i informar adequadament els professionals sanitaris per a detectar qualsevol esdeveniment conegut o desconegut.

La campanya de vacunació amb les dosis de AstraZeneca està suspesa en Espanya des de dilluns passat amb l'objectiu d'investigar la possible vinculació entre estes trombes i la vacuna. Fins al moment, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat, té registrats tres notificacions de sospita de reaccions adverses presumptament relacionades, dins de les 975.661 persones vacunades en el nostre país amb AstraZeneca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detecten el primer contagi de la soca britànica en el Departament d'Elda" "178 contagis i 13 morts per coronavirus en les últimes hores en el territori valencià"