Sanitat dissenya rutes per a optimitzar la vacunació de dependents i ancians en cases i zones rurals

Esta setmana ha començat la vacunació del Covid-19 a majors de 80 anys
Creen rutes per a la vacunació de dependents i ancians en cases i zones rurals | GVA

Els centres d'Atenció Primària del territori valencià estan definint «rutes òptimes» per a fer la vacunació domiciliària punt de persones amb gran dependència que no estan institucionalitzades com de majors de 80 anys que no poden desplaçar-se fins al centre de salut.

Fins hui, més de 30.000 persones majors de 80 anys que viuen en les seues cases han iniciat el procés d'immunització, bé en el centre de salut o bé en sa casa i, d'elles, unes 4.000 són persones dependents no institucionalitzades, segons ha informat la Conselleria de Sanitat.

La vacunació en casa la fan professionals d'Infermeria d'Atenció Primària i un professional de Medicina localitzat (en disposició d'acudir en menys de 15 minuts), que afronten el repte logístic de vacunar al major número de persones dels grups prioritaris, en el menor temps possible, ja que, segons recorda Sanitat, els vials de Pfizer han d'usar-se en un termini màxim de sis hores des que es reconstituïxen amb sèrum i es transporten en nevera portàtil i sense malgastar ni una sola dosi.

Ja ha començat la vacunació del Covid-19 a majors de 80 anys

D'eixa manera, per a majors de 80 anys i grans dependents de més de 55 anys s'empra la vacuna de Pfizer i entre 18 i 55 anys, preferentment Astrazeneca. A demés, els equips de vacunació sempre definixen les seues rutes de treball d'acord amb els criteris de prioritat en la vacunació i, en cas de dos romanents de dosis reconstituïdes o vials iniciats, recorren al protocol de bon ús de vacunes. Definit el pla, es comunica amb 24 hores d'antelació al 112 per si es requerira la seua presència.

El dia de la vacunació, la unitat mòbil càrrega en el maletí xeringues, agulles, gases, guants, sèrum i material per a afrontar possibles reaccions al·lèrgiques i es posa en ruta. Esta setmana ha començat la vacunació del Covid-19 a majors de 80 anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'Ecoparc mòbil tornarà a recórrer els barris de Paterna enguany" "Tot el programa virtual de les Falles 2021"