Sanitat assenyala els quatre grans focus de contagi en el territori valencià

La consellera Ana Barceló ha mostrat la seua preocupació per l'augment de la transmissió del virus
Barceló ha mostrat la seua preocupació per l'augment de la transmissió del virus | GVA

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat este dimarts en roda de premsa que «la transmissió del virus s'està accelerant» en el territori valencià. En este sentit i mostrant la seua preocupació, ha assenyalat els quatre grans focus de contagi que han portat a la Comunitat Valenciana a esta situació:

  1. La mobilitat. Des de què es posà fi a la l'estat d'alarma, la mobilitat entre comarques, províncies i comunitats autònomes ha augmentat considerablement. També els viatges a l'estranger. Cosa que fa que el virus es puga propagar més fàcilment.
  2. L'oci nocturn. Són diverses les comunitats autònomes que apunten als pubs i les discoteques com a grans focus de contagi. Fins i tot algunes, com Catalunya, han optat pel seu tancament. En el territori valencià s'han detectat brots procedents de l'oci nocturn en Gandia, Santa Pola i València.
  3. Les terrasses. També els bars i restaurants, a on els ciutadans han baixat la guàrdia (per exemple, amb l'ús de les mascaretes), estan en el punt de mira.
  4. Les reunions familiars i d'amics. Els ciutadans han baixat la guàrdia, en estar en un context de confiança, però Sanitat demana precaució, ja que el 22,6% dels contagis es produïxen en esta classe de trobades en vivendes, cases de camp i xalets.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"1.300 denúncies en València per no portar la mascareta" "L'Ajuntament d'Alacant exigix més control sobre els immigrants de l'Hospital General"