Els semàfors podrien desaparéixer, segons experts de la UPV

Els cotxes també podrien circular sense conductor
Societats sense semàfors | Davis Sanchez

En 20 anys eliminar els semàfors de la via pública serà possible en un món en el que funcionaran els cotxes autònoms connectats mitjançant xarxes amb el desplegament de la tecnologia 5G, segons considera l'expert de la Universitat Politècnica de València (UPV) en transport i tecnologia José Francisco Montserrat.

El cotxe autònom està cada volta més pròxim i ja hi ha diferents fabricants, com Samsung o BMW, que estan fent models de «vehicles que parlen entre ells i es coordinen, per exemple, per a passar per un encreuament», ha assegurat l'investigador de la UPV.

Montserrat, que actualment està fent un informe sobre el desplegament de la tecnologia 5G en països en vies de desenvolupament encarregat a un equip d'experts pel Banc Mundial, ha assegurat que la latència (temps que tarda a transferir-se un paquet de dades) és el punt diferencial del 5G, ja que sense ella «no veurem el cotxe autònom».

Els cotxes podrien funcionar sense conductor

Treballa amb la hipòtesi que el període de transició perquè tots els cotxes estiguen connectats en el món siga de 20 anys, i de 30 anys per a què funcionen sense conductor i evitar així l'error del factor humà perquè, encara que s'han produït accidents de cotxes autònoms, relativament són més segurs.

Estes preguntes són clau en l'Agenda 2030 i un informe que maneja l'investigador mesura el seu impacte que, al costat de l'ús d'energies netes i el canvi de model de vehicles de combustible, apunta a una reducció del consum energètic del 50% i a un estalvi anual de 3.000 euros per família, dades que suposen «un objectiu motivador perquè anem cap a ell», ha comentat.

En Espanya el desplegament del 5G Ã©s bastant acceptable en quinze ciutats i en el cas concret de València arriba al 60%, encara que hi ha poca cobertura en interiors. De moment únicament Vodafone oferix este desplegament però s'espera que enguany s'incorporen Orange i Telefónica.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Caos en Itàlia amb 16 milions de persones aïllades pel coronavirus" "Arriba a Castelló un quadre del pintor que cremava les seues obres"