Com serà el nou pla de vacunació al personal dels centres educatius valencians

La Generalitat contempla cinc sessions en les que s'aplicarà la vacuna d'AstraZeneca a unes 30.000 persones en cada una d'elles
Com serà el nou pla de vacunació al personal dels centres educatius | Europa Press

El nou pla de vacunació del personal dels centres educatius valencians dissenyat per la Generalitat contempla un total de cinc sessions en les que s'aplicarà la vacuna d'AstraZeneca a unes 30.000 persones en cada una d'elles. De la mateixa forma, l'administració ha sol·licitat l'actualització dels llistats per a incloure als treballadors majors de 55 anys que ara s'incorporen al procés.

La Conselleria d'Educació ha remés als centres una carta en la que detalla com es reprendrà la vacunació al col·lectiu després que fora suspesa el passat 15 de març per a investigar alguns casos de trombes registrats i que s'haja decidit la seua represa després de les conclusions de l'Agència Europea del Medicament i el pronunciament dels comités científics corresponents.

D'esta forma, les conselleries d'Educació i de Sanitat han organitzat novament el Pla de vacunació del personal dels centres educatius després que, després de la reunió d'este dilluns del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, s'haja optat per prosseguir amb la immunització amb AstraZeneca i, a més, ampliar el límit d'edat als 65 anys.

S'està organitzant el nou pla

Esta és «una excel·lent notícia per al conjunt de les persones que treballen en els centres educatius amb edats compreses entre els 55 i els 65 anys», assenyala la carta signada pel secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, i consultada per Europa Press.

En este sentit, Soler explica que «a partir d'esta nova situació» s'està finalitzant l'organització d'este nou pla «amb l'objectiu principal de garantir un procés de vacunació de quasi 150.000 persones, complint amb dos objectius fonamentals».

El primer d'ells és «fer-ho en el menor número de dies possibles per a avançar en el control de la pandèmia a través de la vacunació de tot el personal que treballa en els centres educatius i, d'esta manera, garantir el servici essencial de l'educació». El segon passa per «seleccionar els dies més adequats per a evitar que els possibles efectes secundaris lleus» que es produïxen en algunes persones, en les 24 hores següents a la vacunació, no alteren el normal funcionament dels centres.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Mercat Central de València estrena una aplicació per a fer compres en línia" "Alacant suspén per segon any la Romeria de la Santa Faç"