Simón, sobre la situació actual del coronavirus en Espanya: «No estem evolucionant tan bé com voldríem»

El director del CCAES ha advertit que cal complir les restriccions
Fernando Simón ha explicat que pot ser que s'estiga en «fase d'ascens» igual que està passant en altres països europeus | Cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que els últimes dies s'ha vist un lleuger augment dels casos de coronavirus i ha avisat que és possible que la tendència vaja a l'alça. «No estem evolucionant tan bé com voldríem, la incidència és molt alta i els últims dies hem vist un increment global més gran del que esperàvem», ha dit Simón en roda de premsa.

D'altra banda, ha afegit que pot ser que s'estiga «en fase d'ascens» de la mateixa manera que està passant en altres països europeus. En este sentit, ha demanat a la ciutadania molta prudència i ha avisat que si es volen evitar «mesures molt més dures i dràstiques» s'ha de complir les restriccions.

«Està clar que anar amb mascareta i mantindre la distància amb els amics no és la cosa més agradable del món però és el que hem de fer per a evitar mesures molt més dràstiques que afecten molt més a la vida social», ha argumentat. Simón ha avisat que l'aplicació de les mesures «no serà fàcil» perquè la ciutadania «està molt a prop de l'esgotament». També ha detallat que el grup d'edat que ha tingut un major increment de contagis ha estat els jóvens d'entre 15 i 19 anys.

Pel que fa a la situació de Madrid, Simón ha valorat positivament la millora de la tendència, encara que ha advertit que cal analitzar-ho amb prudència. «Això no s'ha acabat», ha insistit. Sobre la possibilitat que es puga estendre l'estat d'alarma, ha remarcat que de moment es va en la línia que s'esperava però que caldrà vore com evoluciona la situació.

 

Navarra anuncia un confinament perimetral durant 15 dies

El Govern de Navarra ha decidit restringir l'entrada i eixida de la Comunitat foral als desplaçaments que no siguen motivats i també tancarà els bars i restaurants a partir d'este dijous i durant dos setmanes. D'eixa manera ho ha anunciat la presidenta del Govern foral, María Chivite, la que ha explicat que s'ha decidit adoptar estes noves restriccions que són «dures» tenint en compte que «l'evolució de les dades de Covid-19 no és la que ens agradaria».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'OMS vincula l'augment de casos a l'incompliment de les quarantenes" "Javier Gutiérrez, premi del Festival de Cinema de Paterna"