Simón es posiciona sobre si es possible rebaixar ja les mesures contra el coronavirus

Simón ha advertit que les dades d'hospitalitzacions, morts, i les dels nous casos «continuen sent encara molt altes»
Simón es pronuncia sobre una possible relaxació de mesures en algunes zones | Junta de Andalucía

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit que les dades d'hospitalitzacions i morts, i les dels nous casos, «continuen sent encara molt altes». En este context, ha indicat que «aproximadament fa una setmana» va començar el descens de l'ocupació de les unitats de vigilància intensiva (UCI) per part de pacients amb Covid-19. «Però el descens és molt lent. Estem baixant dècima a dècima», ha lamentat.

Preguntat sobre si és possible rebaixar les mesures contra el coronavirus, Simón ha demanat anar «partit a partit», parafrasejant a l'entrenador de l'Atlètic de Madrid, Diego Simeone. «Continuem estant en una situació molt dolenta a nivell nacional, la direcció que portem és bona, però encara estem molt lluny. No es pensen que això és una qüestió d'una setmana o dos, necessitem encara temps. Encara ens queda molt, bastants setmanes. Hem de ser molt acurats encara», ha reivindicat.

En este sentit, ha afegit que «igual» es podrien relaxar «algunes mesures en zones concretes, hi ha una certa variabilitat entre alguns territoris, però això no vol dir que puguem baixar-les totes i ràpid». «Hem d'anar molt a poc a poc i amb peus de plom, si no correm el risc d'una quarta ona que no ens agradaria a ningú, amb un nivell d'ús de les UCI encara molt alt, el que ens posaria en una situació molt complicada», ha agregat.

Detecció de casos

Sobre la detecció de casos, Simón ha detallat que les comunitats autònomes es troben «per damunt del 70% de detecció». «I les estimacions amb els últims casos és que estaríem prop del 80%. Si que hem observat diferents períodes des del mes de maig. Fins al mes de maig es detectava un 9,7% de les infeccions que hi havia al nostre país i a partir d'ací es va anar incrementant fins a màxims del principi de la segona ona», ha esgrimit.

Fernando Simón, ha informat que s'està observant una menor incidència de Covid-19 dels majors de 65 anys en les residències, ja vacunats contra el coronavirus, que en el mateix col·lectiu de la població general.

«Anem confirmant que la incidència en majors de 65 anys que viuen en residències és menor que la incidència en majors de 65 que no ho estan. Això és important perquè fins a la setmana passada no s'havia observat des de l'inici de la pandèmia», ha comentat l'epidemiòleg del Ministeri de Sanitat en roda de premsa este dilluns.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les declaracions de Barceló sobre el tancament de l'hostaleria" "Burjassot treballa en el projecte educatiu 'De viva veu'"