Simón, sobre la Setmana Santa: «Espere que la població entenga els riscos»

El portaveu sanitari ha recordat que cal ser «prudents» fins que s'acabe la pandèmia i ha admès que s'hauria pogut ser «més estricte» per Nadal
Fernando Simón es mostra optimista perquè creu en la consciència de la gent | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, espera que la població «entenga» els riscos als que s'exposa durant les vacacions de Setmana Santa. N'ha parlat en una entrevista al programa 'Lo de Évole', a on ha subratllat que cal complir les restriccions fixades. De no ser així, alerta que «el punt de partida» del sistema assistencial és «pitjor» que el de la segona onada. «Estem en un nivell d'ocupació similar a les UCI, si tornem a començar de nou, el risc de col·lapse serà més gran», ha recordat. En este sentit, Simón es mostra optimista perquè creu que «la gent respondrà», això sí, insistix que es tracta d'una «responsabilitat compartida».

El portaveu sanitari ha recordat que cal ser «prudents» fins que s'acabe la pandèmia i ha admès que s'hauria pogut ser «més estricte» per Nadal. «La gran part de la població complix, el problema és que hi ha gent que no vol o pot complir, i que s'exposa a un major risc generant nuclis de transmissió que després es multipliquen», ha apuntat.

Això sí, Simón ha mantingut la seua posició respecte al gruix de persones vacunades a l'estiu, un 70%. També ha defensat que durant el mes d'abril «s'incrementaran» les vacunacions. Un fet que el porta a pensar que en un mes i mig la situació serà «més bona», tot i que no elimina el «risc» d'una quarta onada.

Un any de l'inici de la pandèmia

En l'entrevista, Simón ha reflexionat sobre la gestió de la pandèmia que s'ha fet a l'estat espanyol. El director del CCAES ha recordat que quan es va diagnosticar el primer cas, la transmissió estava «controlada», i que va ser a partir de situació al nord d'Itàlia, quan es va canviar la «percepció» del risc. A partir d'eixe moment, assegura, la faena dels professionals es va centrar en «entendre» la informació que tenien d'una malaltia «nova».

Simón s'ha referit també a la falta d'equips de protecció dels professionals, que va portar a moltes persones a treballar sense la protecció necessària. «Hi ha estocs que són necessaris, i Espanya haurà de disposar d'una producció pròpia mínima d'alguns productes», ha apuntat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat amplia l'horari de gimnasos i instal·lacions esportives fins al toc de queda" "Arriben dos pasteres a Benidorm i Pilar de la Horadada amb 28 hòmens"