El Síndic recomana intervindre la residència de majors d'Altabix, en Elx

Ho ha fet després de rebre diferents denúncies
El Síndic ha rebut diferents denúncies | Pixabay

El Síndic de Greuges ha recomanat a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que intervinga la residència de majors d'Altabix ubicada en Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), per suposades irregularitats en la gestió i el tracte i les condicions en les que es troben estes persones.

El defensor del Poble valencià s'ha pronunciat en eixos termes després de rebre la denúncia de particulars i de l'Associació per la Dignitat i Benestar dels Ancians (ADBAR).

L'escrit del Síndic de Greuges, al que ha tingut accés EFE, fa referència a les deficiències denunciades en este centre de majors com l'aïllament dels usuaris sense autorització d'accés als familiars, la falta de mitjans materials i personals o d'informació sobre la incidència de contagis en la residència.

També posa l'accent en les pèssimes condicions d'higiene, alimentació i sanitàries, la nul·la mobilitat i la falta d'hores de llum i sol, que es va fer més gran durant l'estat d'alarma. A demés, durant el confinament a penes podien fer-se telefonades amb els familiars i ara que s'han représ, es duen a terme a molta distància i sense intimitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Fernando Simón considera útil una mesura que s'està aplicant en Europa" "El 70% dels brots en el territori valencià són d'origen social"