Els 'súper-radars', el nou mètode per a controlar 32 vehicles i 8 carrils alhora

Este nou sistema té un radi d'actuació de 200 metres
El nou «súper-radar» conté càmeres i radars en el seu interior i fa pràcticament quatre metres d'altura | Autopista.es

 

Fa uns mesos, per Setmana Santa, es van posar en marxa els 'radars en cascada', en Navarra, un nou sistema per a controlar la velocitat en les carreteres. Este mètode funciona utilitzant un radar fixe i un mòbil que està a pocs metres de distància del primer. Tot i este nou sistema, s'ha estat treballant per a innovar amb nous mètodes fins a arribar als temuts 'súper-radars'.

França ha sigut l'encarregada d'instal·lar l'última versió d'estos aparells, segons avança 'autopista.es'. Fins ara, els 'Mesta Fusión' de l'empresa Morpho només s'havien provat en alguns països, principalment en Dubai. Per tal de ser capaços de controlar-ho tot, en França han col·locat 400 unitats d'estos  a les carreteres. 

Els 'súper-radars' són torres de pràcticament quatre metres d'altura amb diferents radars i càmeres en el seu interior. Este sistema els convertix en un instrument molt més eficaç i podrien arribar, en un futur no molt llunyà, a les carreteres valencianes. 

A més pot controlar, alhora, fins a 32 vehicles i 8 carrils | Autopista.es

 

Té un radi d'acció de 200 metres

Estos radars d'última generació tenen un radi d'acció de 200 metres i, a més, són capaços de fer fotografies d'alta definició i enviar tota la informació en temps real. Tot això ho poden fer alhora que controlen fins a 32 vehicles i huit carrils. Es tracta d'un nou sistema que, no només està capacitat per a controlar la velocitat, sinó que també poden vigilar qualsevol altra classe d'infracció i sancionar-la. 

Per tant, controlen altres paràmetres com la distància de seguretat que han de mantindre els vehicles entre ells, el model de vehicle i, sorprenentment, poden saber si el conductor està utilitzant el mòbil mentres conduïx o bé si porta cordat el cinturó de seguretat. D'altra banda, controlen si el vehicle està circulant per un carril indegut, pel voral i, fins i tot, si el conductor s'ha saltat un semàfor.

A part de controlar tota una sèrie de paràmetres, este nou radar té un radi d'acció de 200 metres | Autopista.es

 

Però això no és tot, segons estan anunciant, esta nova versió seria capaç d'analitzar altres paràmetres com són el comportament del conductor o detectar si el vehicle ha canviat de carril sense posar l'intermitent. Finalment, els 'Mesta Fusion' lligen la matrícula dels vehicles per a saber si estos tenen dret, o no, a circular, en el cas que s'haja activat el protocol anticontaminació. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"POLÈMICA SELECTIVITAT: Els alumnes contra l'examen «més difícil de tots els anys»" "La castellonenca Maria Llopis se solidaritza amb la treballadora d'Iveco: "Sí, jo folle i em grave en vídeo""