El Suprem condemna a Junqueras a 13 anys de presó

D'eixa manera ho assegura 'El Español', que hauria tingut accés a la resolució
El Suprem ha dictat sentència este  dilluns, 14 d'octubre | València Diari

 

El Suprem ja ha fet pública la sentència del 'Procés'. El tribunal ha condemnat a Oriol Junqueras a 13 anys de presó i a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a 9 anys com a dirigents de la sedició. Els Jordis, com que no estaven acusats de malversació, tenen una pena més xicoteta dels condemnats a presó. Tal com ja avançaven els mitjans este cap de setmana, els set magistrats han decidit de forma unànime descartar el delicte de rebel·lió que demanava la Fiscalia, castigat amb penes més altes.

Per davall de Junqueras, estan Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva, que han sigut condemnats a 12 anys de presó, també per sedició i malversació. Joaquim Forn i Josep Rull han sigut condemnats a 10 anys i mig, però sense malversació. Carme Forcadell, l'expresidenta del Parlament, ha sigut condemnada a 11 anys i mig. 

Paral·lelament, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila —que s'enfrontaven a una condemna de set anys— han resultat culpables de desobediència per la seua implicació en l'1-O. Igualment, el Suprem ha dictat per a ells una pena de multa de 10 mesos amb una quota diària de 200 euros; a més, Borràs, Mundó i Vila seran inhabilitats durant 1 any i 8 mesos de qualsevol càrrec públic.

Sedició i malversació

 • Oriol Junqueras: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.
 • Jordi Turull: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.
 • Raül Romeva: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.
 • Dolors Bassa: 12 anys de presó i inhabilitació absoluta per un delicte de sedició en concurs amb un delicte de malversació agreujat per raó de la quantia.

Només sedició

 • Carme Forcadell: 11 anys i sis mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.
 • Quim Forn: 10 anys i sis mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.
 • Josep Rull: 10 anys i sis mesos de presó i el mateix temps d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.
 • Jordi Sànchez: 9 anys de presó i 9 d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.
 • Jordi Cuixart: 9 anys de presó i 9 d'inhabilitació absoluta per un delicte de sedició.

Desobediència

 • Carles Mundó
 • Mertixell Borràs
 • Santi Vila

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Marvel estudià València per a rodar 'Spider-man: Lejos de casa'" "Ponts del calendari laboral de 2020 que podrem disfrutar en territori valencià"