Sanitat reforça el telèfon Covid-19 per a resoldre dubtes sobre l'inici del curs escolar

El servici funciona de dilluns a diumenge de 8.00 a 20.00 hores
Hi ha altres dos funcions de pulsació digital específiques | UNSPLASH

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ampliat el servici d'atenció telefònica del número 900 300 555 sobre consultes per coronavirus amb motiu de l'inici del curs escolar. D'esta forma, a les consultes sobre informació general de Covid-19 se sumen els dubtes que puguen presentar des de la comunitat educativa sobre els protocols d'inici de curs.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja havia anunciat esta atenció telefònica: «ampliem el servici d'atenció telefònica, que ja estava en marxa per a la població general, a la comunitat educativa, amb informació específica dels protocols escolars, amb l'objectiu d'atendre els dubtes de tota la comunitat educativa i la població escolar puga disposar de tota la informació que requerisca sobre un retorn a les aules segur».

Este servici està en marxa de dilluns a diumenge, des de les 8 hores fins a les 20 hores. Fins a les 12 hores d'este dilluns, este telèfon d'atenció a la comunitat ja havia registrat 330 cridades. 

Un locutor segons el motiu de consulta

Per a això, el centre de trucades ha arrancat amb 115 llocs coberts, que s'aniran incrementant de manera progressiva fins a arribar als 200 professionals, que han rebut una formació específica impartida per Salut Pública sobre la patologia produïda pel coronavirus i els protocols establits per a la tornada al curs escolar.

A través d'una primera locució digital s'anirà dirigint a la persona que telefona a un locutor segons el seu motiu de consulta, ja siga sobre qüestions generals de la malaltia, bé sobre l'inici del curs escolar o bé sobre la simptomatologia compatible amb la Covid-19.

De la mateixa manera, hi ha altres dos funcions de pulsació digital específiques que tenen com a objectiu millorar l'atenció sanitària. D'una banda, les persones del centre de cridades recolliran els dubtes o reclamacions de població que ja s'han anomenat amb anterioritat. Estes incidències es remetran als departaments de salut corresponent per a agilitzar la seua tramitació i respondre amb agilitat a la ciutadania.

 

Servici complementari a la pàgina web de conselleria de Sanitat

Este servici del centre de cridades complementa a la informació disponible en el portal específic de coronavirus habilitat en la pàgina web de la conselleria de Sanitat i en l'APP GVA Coronavirus. 

En estos servicis la població general té a la seua disposició tota la informació actualitzada de dades, protocols sanitaris, mesures de contenció i accés a demanda de cites mèdiques, a demés de poder fer un test orientatiu sobre la seua simptomatologia completa i ser derivat, si fora necessari, a un centre sanitari. 
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xirivella reforça les restriccions en la tradicional 'Nit de les Figues'" "El XVI Festival Internacional de Tango de Sagunt arriba el dissabte"